Pereiti į pagrindinį turinį

Pavadinimas neišgąsdino sėkmės

2009-01-30 09:00
Pavadinimas neišgąsdino sėkmės
Pavadinimas neišgąsdino sėkmės / Grupės archyvo nuotr. Proga: jei dar nepastebėjote debiutinio "Suicide DJs" albumo, galite išgirsti jį atliekamą gyvai.

Kadaise grupė "Suicide DJs" savo pavadinimo kilmę aiškino taip: groti alternatyviąją muziką "popsinėje" Lietuvoje – tikra savižudybė (angl. "suicide" – savižudybė).

Šiandien kolektyvas (Ainis Storpirštis, Vidas Bareikis, Pranas Dapšauskas, Živilė Kazlauskaitė, Mindaugas Balčiūnas) jau yra kitiems įrodęs ir pats įsitikinęs, kad jų pasirinkto stiliaus muzika gali skambėti ne tik tamsiuose rūsiuose, bet ir didžiausiose scenose.

Rudenį grupė "Suicide DJs" išleido debiutinį albumą "Animation (...)", jį puikiai įvertino ir daugelis muzikos kritikų, ir į jo pristatymo koncertą susirinkę beveik tūkstantis klausytojų.

Beje, šeštadienį "Champagne" bare rengiamas "Suicide DJs" koncertas bus pirmas Vilniuje nuo prieš tris mėnesius įvykusios albumo premjeros. Per šį koncertą grupei bus įteiktas Lietuvos rekordų knygos raštas, kuris paliudys, kad grupės šmaikštuoliams (o gal romantikams ir filosofams) pavyko sugalvoti ilgiausią kada nors mūsų šalyje kompaktinę plokštelę papuošusį pavadinimą.

Visą "Suicide DJs" albumo pavadinimą sudaro daugiau kaip 150 žodžių: "Animation arba išsvajota kelionė mintimis tenai, kur nepripažintose erdvėse savo spindulius slepia chaoso deimantas ir skvarbus samurajaus žvilgsnis seka kiekvieną šeško judesį, o visos istorijos turi laimingą pabaigą; kaip ir ta, kai sulig paskutiniu oro gurkšniu įsmeigus pirštą į dangų buvo ištarta "Dieve, leisk pabaigt" ir sąmonę pripildė visaapimančios harmonijos suvokimas, kuris smelkdamasis į pasaulio esmę užmigdė bei pažadino tave užliejantį prastos kokybės nuoširdžios muzikos skambesį, sumišusį su tolimų žodžių aidais, tolydžio stiprėjantį ir pavirstantį galinga bz šėšėlių lavina, sugrįžtančia į tavo sąmonę pirmu pasitaikiusiu impulsu apie tai, kad žodžiai taip pat turi pojūčius, įsiklausyk, kaip verkia skiemuo neteisingai kirčiuojamas, ir kai jau laikas išeit, pakeliui atgal į realybę tu jauti, kad viskas aplink iš tiesų priklauso tau ir atsirado dėl tavęs, ir tai yra nepakartojama, ir kad kiekviena meilė turi atsaką, todėl to jausmo didybė paskandina tave, bet prieš paskęstant tau šmėkšteli, kad visa tai galbūt tėra tik greitai besikeičiantys vaizdai, sudarantys savotišką judesio iliuziją."

Teatrališkieji "Suicide DJs" koncerte atliks šio albumo dainas ir neabejotinai vėl stebins nenuspėjamais šokio elementais, senoviniais elektroniniais garsais, įvairiais ritmais, trombono garsais.

Beje, lyginantiems grupę su teatrališkaisiais britų menininkais "The Tiger Lillies", "Suicide DJs" muzikantai pasitikėdami atsako, kad jų koncertuose kur kas daugiau ekspresijos.


VIETA: "Champagne Bar", A.Vienuolio g. 4, Vilnius.

LAIKAS: sausio 31 d. 21 val.

KAINA: 25 litai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų