Pereiti į pagrindinį turinį

Po NATO viršūnių susitikimo B. Obama aplankė Stounhendžą

2014-09-06 17:15
BNS inf.

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) išpildė vieną savo gyvenimo svajonę – aplankė senovinį akmenų ratą Stouhendžą, pasibaigus Velse vykusiam NATO viršūnių susitikimui.

Penktadienį, prieš išskrisdamas į Vašingtoną, B.Obama rado laiko įsijausti į turisto vaidmenį, aplankydamas garsųjį megalitų kultūros paminklą.

„Argi ne puikus?“ – ištarė jis, vaikštinėdamas su gidu po senovinį akmenų ratą tarp žalių Anglijos kalvų už maždaug 80 kilometrų į pietvakarius nuo Londono.

Dėl šios išvykos B.Obama grįžo į Baltuosius rūmus maždaug valanda vėliau negu planuota, tačiau prezidentas buvo labai patenkintas.

Prieš žengdamas tarp didžiulių akmenų, B.Obama nusivilko kostiumo švarką, akivaizdžiai demonstruodamas pagarbų susižavėjimą.

Stounhendžas buvo pastatytas per tris etapus 3000–1600 metais prieš mūsų erą. Archeologai sutaria, kad tai buvo šventykla, tačiau tiksliai nežinoma, kokie dievai ten buvo garbinami ir kokios apeigos vykdavo. Šis paminklas yra įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą.

Paklaustas, ar aplankyti Stounhendžą buvo jo gyvenimo svajonė, B.Obama atsakė teigiamai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų