Pereiti į pagrindinį turinį

"Poliklinika" – mūsų gyvenimo atspindys

2010-03-28 10:23
"Poliklinika" – mūsų gyvenimo atspindys
"Poliklinika" – mūsų gyvenimo atspindys / D.Matvejevo nuotr.

Balandžio 1 d. – Melagių dieną – Menų spaustuvėje bus rodomas spektaklis "Poliklinika", kuris garantuoja gero humoro ir pavasarį taip trūkstamo vitamino C dozę.

Todėl visi ištikimi "Vilniaus dienos" skaitytojai kviečiami pasinaudoti proga pagerinti kraujotaką ir džiaugsmo apykaitą savo organizme – ir atsinešus su savimi bet kurios datos "Vilniaus dienos" laikraštį, gauti 20 proc. nuolaidą į spektaklį.

Spektaklis "Poliklinika" – tai jauno režisieriaus Agniaus Jankevičiaus ir keturių aktorių atlikta realybės studija, kurioje viskas, pradedant kalba scenoje ir baigiant personažų vardais, – iš juokingos (kartais net pro ašaras) lietuviškos tikrovės iškirpti vaizdai. Galbūt todėl, kad ši realybė menkai cenzūruota, spektaklis skiriamas vyresnei nei 14 metų auditorijai.

Pagal penkių jaunų žmonių asmenines patirtis ir istorijas sukurtas spektaklis "Poliklinika" jau spėjo subrandinti savo žiūrovą ir ne kartą išgydė susirinkusius galinga vitamino C doze.

Galbūt "Poliklinikos" koridoriuose atpažinsite gydymo laukiančius savo laiptinės kaimynus ir buvusius jaunystės draugus, turguje be eilės užlendančias merginas ir fanatikus, gąsdinančius savo lunatizmu. Režisierius su savo komanda siūlo paklausyti keturių skirtingų mūsų visuomenę kankinančių ligų istorijų nuorašų: alkoholizmą pristato Sieras, gyvenantis kiekvieno miesto kiekviename name, chamizmo spindesį ir skurdą, "atmieštą" Bergmano "Rudens sonata", atskleidžia Mergina, dainininkės Björk fanas atskleidžia nepagydomą gyvenimo iškeitimą į kito asmens garbinimą, o pro šalį šmėkščiojantis vaikinas chameleonas tikrai turėtų priminti bent keletą gyvenime sutiktų tipelių, kuriuos lengviausia apibūdinti vienu žodžiu – "joks".


Svarbi informacija

Spektaklis "Poliklinika" bus rodomas Menų spaustuvės Kišeninėje salėje balandžio 1 d. 19 val. Iš anksto bilietus galima įsigyti "Tiketoje"; bilietais su 20 proc. nuolaida pateikus "Vilniaus dieną" bus prekiaujama valanda prieš vizitą į "Polikliniką" renginio vietoje. Visa bilieto kaina – 25 litai.

VD inf.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų