Pereiti į pagrindinį turinį

Pusryčiai su muzika

2009-03-27 09:00
Pusryčiai su muzika
Pusryčiai su muzika / Gedimino Bartuškos nuotr. Veiklios: tris kolektyvo "Sounds in G" nares – "Sweet Sisters" pasivadinusias merginas – įvairiuose renginiuose galima išgirsti atliekančias ne tik gospelo muziką.

Gyvos muzikos klubas "Tamsta" kviečia išbandyti Lietuvoje mažai girdėtą tradiciją – susirinkti priešpiečiais virstančių vėlyvų pusryčių. Klubas juos sugalvojo pasmaginti muzika.

"Brunch" (angliškai – vėlyvieji pusryčiai su priešpiečiais) – daugiau nei prieš šimtmetį amerikiečių studentų pamėgtos sekmadieninių pusryčių ir pietų kombinacijos subtilybių "Tamsta" pradės mokyti jau šį sekmadienį, skelbdama šūkį "Sekmadienį švęsk!"

Pirmojo susirinkimo proga klube koncertuos gospelo choras "Sounds in G". Tad susėdę prie ilgo, balta staltiese dengto ir pavasarinėmis gėlėmis gausiai puošto stalo svečiai mėgausis ne tik privalomu "brunch" atributu – šviežiais ir gardžiais trijų dalių pietumis, bet ir ausį maloniai glostančiomis melodijomis.

Penktus metus skaičiuojantis kolektyvas "Sounds in G" muzikos mėgėjus žavi pavydėtinu entuziazmu ir energija. Bažnyčioje per jaunimo mišias giedojęs choras ilgainiui tapo tikras rimtosios muzikos asas, aktyviai koncertuojantis Lietuvoje ir užsienyje. "Sounds in G" yra koncertavęs Švedijoje, Norvegijoje, Lenkijoje, Vokietijoje ir kitose Europos šalyse. Kolektyvo nariai taip pat dalyvauja įvairiausiuose projektuose kaip pritariantieji balsai.

Per pusryčius "Tamstoje" gospelo choras ne tik pats dovanos gerai žinomus ir dar negirdėtus savo kūrinius. Dainuoti bus prašoma ir "Gospel – brunch" svečių. Tam, kad būtų lengviau, visi pietaujantys gaus "Sounds in G" atliekamų kūrinių žodžius.

Beje, "Gospel – brunch" laukia ir pačių mažiausių gardžių bei muzikalių pietų gerbėjų – kol tėvai plepės prie sekmadieninio stalo, vaikai džiaugsis kur kas labiau jiems patinkančia veikla.


Apie "brunch"

Terminas "brunch" oficialiai pradėtas vartoti 1896-aisiais, po to, kai buvo išspausdintas viename britų leidinyje. Tradicija "brunch" amerikiečiai ir europiečiai mėgaudavosi sekmadieniais ir per atostogas. Būtini tokių priešpiečiais ir net pietumis virstančių pusryčių patiekalai yra kiaušiniai, dešra, kumpis, vaisiai, pyragas, bandelės, salotos, sriuba, mėsos patiekalai, jūros gėrybės. "Brunch" gali būti patiekiamas su alkoholiniais gėrimais ir be jų. Niujorke tokia valgymo tradicija buvo tapusi neatsiejama madingo jaunimo gyvenimo dalimi.

VIETA: klubas "Tamsta", Subačiaus g. 11.

LAIKAS: kovo 29 d. 13 val.

KAINA: 20 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų