Pereiti į pagrindinį turinį

Roko legendos J.Morrisono kerus skleis M.Palubenka

2012-12-28 11:01
Roko legendos J.Morrisono kerus skleis M.Palubenka
Roko legendos J.Morrisono kerus skleis M.Palubenka / Bertos Bocullo nuotr.

Legenda tapęs žymiems muzikantams skirtas koncertų ciklas „Tabami goes...“ sąrašą papildė dar viena žvaigžde: XX a. roko legenda Jimu Morrisonu. Jį įkūnys ryški Lietuvos muzikos padangės žvaigždė Markas Palubenka.

Artėjant metų pabaigai atpirkėju, psichoseksualiu egzorcistu ir popkultūros pranašu vadinamo J.Morrisono kūryba vėl suskambės gyvai. Jau rytoj menų fabrike „Loftas“ įvyks ilgai laukta „Tabami goes Jim Morrison“ premjera.

Vieną įtakingiausių ir kontroversiškiausių 7-ojo dešimtmečio psichodelinio roko dievaičių įkūnys šiuo metu ant sėkmės bangos skriejantis muzikantas Markas Palubenka.

„Nebandysiu J.Morrisono kaip nors įkūnyti, nes jis nepakartojamas ir neatkartojamas, tačiau tikrai visu savo kūnu ir širdimi atsiduosiu svaiginančiai “The Doors„ muzikai. Bus siurealu, pamatysit“, – žadėjo M.Palubenka.

Šis jaunas ir veržlus atlikėjas yra viena įdomiausių pastarųjų metų naujienų Lietuvos muzikoje. Jis subtiliai derina akustinį ir elektroninį skambesius bei dažnai scenoje pasirodo vienas. Tačiau tai netrukdo atlikėjui susirinkti viso įmanomo publikos dėmesio.

Be to, jis muzikos žinovų įvertintas ir kaip vienas originaliausių šių dienų atlikėjų, kuriam suteikta garbė apšildyti koncerte Kaune net nostalgiškąją gruzinų kilmės britę Kate Melua.

Ne veltui muzikantas ir prodiuseris Victoras Diawara atlikti J.Morrisono dainų pakvietė būtent Marką. Juodu jau kartu yra išsibandę „The Doors“ programą klubinėje aplinkoje. Tačiau prieš pat Naujuosius metus bus pristatytas visas „Tabami goes Jim Morrison“ projektas su gyva grupe ir, žinoma, pačiu M.Palubenka priešaky.

„Kol nesutikau Marko, nežinojau, kas Lietuvoje galėtų sėkmingai atlikti moterų dievuko ir roko legendos kūrybą. Tik su Marku “Tabami goes Jim Morrison„ tapo užtektinai psichodelinis, nuogas ir jausmingas“, – „Tabami“ premjerą trumpai pristatė muzikantas ir prodiuseris V.Diawara.

Likus vos kelioms dienoms iki premjeros, po „Tabami goes Jim Morrison“ repeticijos netoli „Lofto“ esančioje studijoje menininkė Berta Bocullo įamžino M.Palubenką skendintį tamsoje, dūmuose ir muzikoje.

KUR? Menų fabrike „Loftas“, Švitrigailos g. 29.

KADA? Rytoj 22 val.

KIEK? 25 litai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų