Pereiti į pagrindinį turinį

Rudens palydos – su antikine arbata

2012-11-29 11:20
Rudens palydos – su antikine arbata
Rudens palydos – su antikine arbata / Shutterstock nuotr.

Kauno „Žalgirio“ arenos amfiteatras pamažu tampa viena jaukiausių koncertinių erdvių Kauno mieste. Kamerinė aplinka, vaizdas į Nemuną, intymus bendravimas su atlikėjais – visa tai šildo žvarbiais vakarais.

Viešoji įstaiga „Idėjų garažas“, šį rudenį jau kvietusi kauniečius atsipalaiduoti klausantis garsiausių Lietuvos bardų Vytauto V.Landsbergio ir Kosto Smorigino, rudenį palydėti kviečia kiek gausesnėje draugojoje – su grupėmis „Atika“ ir „Arbata“.

Jau 11 metų gyvuojanti grupė „Arbata“ vis dar nepaliauja stebinti nuotaikinga, linksma ir uždegančia gyva muzika. Bet metai bėga ir „Arbata“ kartais nusprendžia paieškoti dar negirdėtų melodijų, garsų, klausytojo ausį džiugina ramesniu garsu. Šį kartą „Arbata“ prisistatys akustiniu amplua. „Tai reiškia, kad mes sėdėsime, gal kiek mažiau kratysime galvas ir atliksime ramesnes dainas. Perspėjame – ne ramias, o ramesnes“, – sako grupės nariai.

„Įpiname naujų garsų, žiupsnelį elektronikos, bet tiek, kad tai vis tiek būtų akustiška ir subtilu. Bet niekas negarantuoja, kad pasirodymas nesibaigs šokiais!“ – staigmenoms nuteikia atlikėjai.

Nuo 1996-ųjų gyvuojanti grupė „Atika“ tradicinės ir populiaraus roko formas derina su folkloru ir egzotiškais instrumentais bei ieško naujoviškų poetinės išraiškos priemonių. Grupei teko kopti į įvairiausias scenas ir kontekstus – nuo šalies kūrybinių pajėgų mugėmis tapusių „Eurovizijos“ atrankų iki dainuojamosios poezijos festivalių, nuo laurų, pelnytų studentiškos dainos konkurse, iki geriausios krikščioniškosios grupės vardo. Geriausiai laiko dvasią atspindi ne grupės istorijos faktai, o „Atikos“ dainos, anot kūrėjų, tebeeinančios iš širdies į gyvenimą.

„Koks gi galų gale skirtumas, kur mus nublokš vėjai, karjeros iššūkiai, šeiminės aplinkybės, ekonomikos krizės? “Atikos„ galima klausytis ilgai, ilgai ir laimingai“, – sako „Atikos“ lyderis Darius Žvirblis. Šįkart koncerte „Atika“ pasirodys akustine sudėtimi: D.Žvirblis – gitara, vokalas; Michailas Denisenka – perkusija.

Grupių „Atika“ ir „Arbata“ nariai yra seni ir labai geri bičiuliai. „Mes nesame tiesiog dvi kartu koncertuojančios grupės, mes esame dvi draugų grupės, kurios, kai viena groja, kita klausosi, o ne sėdi kur nors užkulisiuose. Ši draugystė – ne iš reikalo, ji turi gražią atsiradimo istoriją, kurią, jei kas norės, būtinai papasakosime Kaune“, – koncerto išvakarėse pasakojo „Arbatos“ lyderis Andrius Zalieska.


Kas? Grupių „Atika“ ir „Arbata“ koncertas.

Kur? „Žalgirio“ arenos amfiteatre.

Kada? lapkričio 29 d. 19 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų