S. Uždavinys: mano įgarsintas herojus labai primena Š. Jasikevičių

  • Teksto dydis:

Žinomus žmones gali išgarsinti ne tik jų išvaizda ar darbas scenoje, bet... ir jų balsas. Žiūrėdami filmus dažnai spėliojame, kas herojams „paskolino“ savo balsus, o atpažinę – nudžiungame. Populiariausio šou vaikams „Maša ir Lokys: kalėdinis krepšinis“ pasirodymuose vaikai su tėvais taip pat bandė spėlioti, kieno balsais prabilo mylimi herojai. Bus smagu sužinoti, kad šiuos žmones žiūrovai puikiai pažįsta iš televizijos ekrano ir teatro scenos.

Lokys Varžovas prabilo aktoriaus Sakalo Uždavinio balsu

„Man mano herojus labai simpatiškas. Jis nėra blogietis. Aš jį pavadinčiau sportininku profesionalu. Sakyčiau, jis labai panašus į Šarūną Jasikevičių, kurį, kaip ir Lokį Varžovą, labiau džiugina pats žaidimas, o ne galutinis rezultatas. Didelį komplimentą skiriu režisieriui Dainiui Kazlauskui, kuris pagal personažų charakteristikas puikiai parinko balsus. Animacinių filmų ar renginių vaikams įgarsinimo niekada neatsisakau – man tai absoliutus malonumas“, – sako S. Uždavinys.

Ežiukas Petrauskas prabilo sporto komentatoriaus Roberto Petrausko balsu

„Tai mano debiutas – nieko panašaus iki tol aš nesu daręs, – prisipažįsta R. Petrauskas. Man atrodo, kad garsindamas šį smagų ežiuką aš su juo susigiminiavau. Prisipažinsiu, nebuvo lengva, nes teko pasistengti, kad mano balsas būtų šiek tiek išraiškingesnis, emocingesnis ir vaizdingesnis, nei yra iš tiesų. Nežinau, ar vaikai mano balsą atpažino, tačiau vaikams esu puikiai pažįstamas – televizijoje vedu jiems skirtą laidą. Visą gyvenimą labiau mėgau dirbti už kadro. Personažų garsinimas – labai smagus darbas. Jame tiek daug saviraiškos! O balsas, kaip žinia, labai galinga priemonė. Aš tikiuosi, kad pirmasis mano blynas nebuvo prisvilęs“.

Kiaulytė Doli prabilo aktorės Jovitos Balčiūnaitės balsu

„Ne kartą esu garsinusi televizijai skirtas reklamas, animacinius filmus ir puikiai žinau, kad šiam darbui reikia ne tik tikslumo ir profesionalumo, bet ir labai daug žaismės. Skleisti tą gerą nuotaiką ir energiją žiūrovams – tikras malonumas! Mano personažas šįkart labai pozityvus. Jis iš tų, kurie mato ne pustuštę, o puspilnę stiklinę vandens“, – juokiasi J. Balčiūnaitė.

Vilkas prabilo aktoriaus Eimučio Kvoščiausko balsu

„Tai buvo pirmas kartas, kai įgarsinau lietuvišką spektaklį ir, prisipažinsiu, man labai patiko. Tiesa, dažnai garsinu pilno metro vaikams skirtus filmus, todėl mano balsas jiems turėtų būti puikiai pažįstamas. Šventiniame šou „Maša ir Lokys: kalėdinis krepšinis“ įgarsinau vilką. Jis šiek tiek išdykęs, išpuikęs, netgi nenaudėlis, ir man smagu tai, kad spektaklyje atskleista mintis, jog šios savybės nėra tinkamos nei vilkams, nei suaugusiems, nei vaikams. Spektaklis labai pozityvus“, – šypsosi E. Kvoščiauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių