Pereiti į pagrindinį turinį

Savaitės pramogoms lietuviai išleidžia iki 50 eurų

2016-11-10 10:59
DMN inf.

Tamsūs rudens vakarai ir šąlantis oras verčia lietuvius perskirstyti savo laisvalaikio išlaidas – šaltuoju metų laiku 70,6 proc. jų linkę išleisti iki 50 eurų savaitės pramogoms, kai vasarą trečdalis apklaustųjų tam skiria dvigubai didesnę sumą.

Shutterstock nuotr.

Daugiausiai pramogoms skirtų lėšų rudenį ir žiemą atitenka poilsiui namuose ar kino salėse, rodo Kauno prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ iniciatyva surengta apklausa.

„Šaltuoju metų sezonu laisvalaikio pramogos labiau orientuojamos į savaitgalį, subjurus orams žmonės mieliau renkasi veiklas patalpose, įskaitant ir prekybos centrų siūlomas pramogas. Įpusėjus naujam sezonui, pastebėjome, kad žmonės čia vis dažniau apsilanko dėl pramogų zonų, prie kurių pritaikytos ir maitinimosi įstaigos, vaikų žaidimų aikštelės,“ – pasakoja Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Kuodytė.

Planuodami savo savaitės pramogas lietuviai į sąrašą dažniausiai įtraukia poilsį namuose (64,3 proc.), filmus kino salėse (42 proc.), boulingą, biliardą ir kitus žaidimus patalpose (25,2 proc.). Aktyvios veiklos gamtoje neatsisako trečdalis apklaustųjų, o dar 4,2 proc. lietuvių paminėjo koncertus, šokius, jogą ir kitas veiklas.

Šaltuoju metų laiku daugiau apklaustųjų renkasi pramogas prekybos centruose. Iki 5 valandų per savaitę apsipirkimui ir pramogoms prekybos centruose skiria 48,3 proc. lietuvių, kai vasarą ir pavasarį 45,4 proc. teigia praleidžiantys tik iki 1 valandos per savaitę.

Apklausą atliko tyrimų bendrovė „Synopticom“ rugsėjo 2–6 dienomis. Jos metu apklausti 544 respondentai iš visos Lietuvos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų