Pereiti į pagrindinį turinį

Senamiestis rudenį pasitinka švęsdamas

2012-10-05 23:59

Šį šeštadienį Kauno senamiestyje vyks vasaros sezono palydėtuvės, per kurias visos Senamiesčio įstaigos svetingai atvers duris rudens ir žiemos sezonui.

Baigėsi vasara, ne linksmybės

Šia švente Kauno senamiesčio bendruomenė siekia įrodyti, kad ir šaltuoju metų laiku Senamiestis yra geriausia vieta kokybiškai praleisti laisvalaikį: pasivaikščioti, aplankyti nuolat besikeičiančias dailės, fotografijos, taikomojo meno parodas, užsukti į nedideles ir skoningas krautuvėles, kavinaites, skaniai papietauti, atšvęsti asmeninę šventę, susitikti su draugais.

"Senamiestyje visuomet yra ką veikti!" – ši atsitiktinio Senamiesčio praeivio sentencija geriausiai abibūdina veiksmą, kuris vyks sezono uždarymo šventėje.

Pagrindinėje Senamiesčio pėsčiųjų Vilniaus gatvėje šurmuliuos gyvos muzikos koncertai, įvairios demonstracijos ir pasirodymai, M.Daukšos gatvėje įsikurs vaikų pasakų herojai, M.Valančiaus gatvelėje tradiciškai tvyros Monmartro dvasia – čia vyks meno, muzikos ir gyvų skulptūrų instaliacijos.

Įsitraukė ir studentai

Šių metų šventė išskirtinė tuo, kad programos organizatoriams Kauno senamiesčio draugijai pavyko įtraukti ir Kaune studijuojantį jaunimą. Pirmą kartą Senamiesčio bendruomenės organizuojamų švenčių istorijoje į bendrą šurmulį įsijungs Muitinės gatvė, kurioje veiksmą kurs čia reziduojančio Vilniaus universiteto Kauno humanitarinio fakulteto studentai.

Nuo jų neatsiliks ir kitų Kauno aukštųjų mokyklų auklėtiniai – Rotušės aikštėje Vilniaus dailės akademijos Kauno dailės fakulteto studentai su kolegomis iš Lietuvos sveikatos mokslų ir Kauno technologijos universitetų pakvies visus į pilietiškumą žadinančią akciją, per kurią bus kuriama didelė gyva trispalvė vėliava ir giedama "Tautiška giesmė".

Ši tema pasirinkta siekiant paminėti spalio 6-ąją – Lietuvos Respublikos trispalvės vėliavos ir oficialaus valstybinio himno įteisinimo prieš 26 metus (1988 m.) dieną. Planuojama, kad ši akcija taps tradicinė ir Rotušės aikštėje vyks kiekvienais metais.

Kuriamos naujos tradicijos

"Pastebime, kad Senamiestyje kuriamos tradicijos prigyja ir sulaukia žmonių palaikymo, pamažu tai tampa gyvąja mūsų miesto istorija", – sako Kauno rotušės ceremonimeistras Kęstutis Ignatavičius.

Jo vadovaujamos Rotušės aikštės draugijos iniciatyva šiemet antrus metus iš eilės buvo originaliai ir įspūdingai paminėtas Kauno rotušės – Baltosios gulbės – gimtadienis. Šiemet rotušės pastatas minėjo jubiliejų – 470 metų nuo pamatinio akmens padėjimo. Simboliška, kad šią dieną – 2012 m. liepos 28 d. – Senamiesčio bendruomenės sutarimu pradėtas kurti Laisvosios Kauno Respublikos Senamiesčio Magistratas, kurio pagrindinis veiklos tikslas – šių laikų Kauno senamiesčio vienybė ir klestėjimas.

Dar viena graži tradicija, kurią pavyko įgyvendinti Senamiesčio bendruomenės nariams – tai teatralizuotos ir simbolinės eitynės, skirtos svarbiems Kauno ir jo Senamiesčio įvykiams paminėti.

"Iškilmingos, įvairių laikotarpių drabužiais persirengusių miestiečių eitynės suteikia Senamiesčiui spalvingumo, primena mums, kad Senamiestį kūrė daugybė žmonių prieš mus, ir mes jiems dėkingi už tai, kad šiandien Kauno senamiestis yra toks patrauklus ir išskirtinis", – įsitikinęs K.Ignatavičius.

Senamiestyje teatralizuotos eitynės organizuojamos per pagrindines miesto šventes, Hanzos šventę, Rotušės gimtadienį, Kauno globėjo šv. Mikalojaus dieną gruodžio 6-ąją. Jei nesutrukdys orai, iškilmingos eitynės su pučiamųjų instrumentų orkestru "Ąžuolynas" vyks Senamiestyje ir per vasaros sezono uždarymo šventę šį šeštadienį 14 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų