Pereiti į pagrindinį turinį

Su Moters diena Marijonas sveikina tik mamą

2010-03-05 23:59
Populiarus: M.Mikutavičius muzikinę karjerą pradėjo praėjusio dešimtmečio pradžioje ir iki šiol yra vienas geriausiai žinomų Lietuvos žmonių.
Populiarus: M.Mikutavičius muzikinę karjerą pradėjo praėjusio dešimtmečio pradžioje ir iki šiol yra vienas geriausiai žinomų Lietuvos žmonių. / TV3 nuotr.

Sutapimas ar ne, tačiau kelis mėnesius nuo scenos ilsėjęsis ir vien tik mokslams laiką skyręs Marijonas Mikutavičius Moters dienos išvakarėse grįš į sceną. Atlikėjas su grupe surengs grandiozinį pasirodymą Klaipėdoje.

Kelia įtarimų, bet...

Dainininkas juokavo, kad pirmą kartą nuo savo vaikystės turės progą pasveikinti ne vieną, o daug moterų.

"Na, aš gimęs dar tais laikais, kai Tarptautinė moters diena buvo švenčiama masiškai. Atsimenu, kad vasario 23-iąją klasės draugės mus, berniukus, sveikindavo su Vyrų diena, kuri iš tiesų buvo Tarybinės armijos diena. O mes joms atsilygindavome tuo pačiu per Kovo 8-ąją. Susimesdavome ir pripirkdavome tulpių, širdelių prikarpydavome. Kai gerai pagalvoji, tai nei mes vyrai tada buvome, nei jos – moterys. Tiesiog vaikai", – prisiminimais dalijosi atlikėjas.

Bestudijuodamas universitete žurnalistiką Marijonas bendrakursių nebesveikindavo – mat tuo metu Tarptautinę moters dieną imta laikyti svetima, tarybine švente. Ir dabar ši šventė jam kelia įtarimų, nors tądien, kaip ir per Motinos dieną, Marijonas važiuoja pas mamą su gėlėmis ir dovanomis – kumštinių pirštinių pora, kvepalų buteliuku ar gera knyga.

"Tiesą pasakius, man atrodo, kad tų švenčių yra per daug. Moksleivių, Žemės ir dar šimtai kitokių dienų kasmet. Na, bet moterys – jautrios būtybės. Joms niekada dėmesio nebūna per daug", – šypsojosi atlikėjas.

Visi karjeros topai

Beveik 100 tūkst. įrašų pardavęs dainininkas, nenusibostantis TV veidas, žurnalistas, aktorius, dainų muzikos ir tekstų autorius M.Mikutavičius sekmadienį Klaipėdoje surengs didžiulį gyvo garso koncertą.

Beveik dviejų valandų trukmės pasirodyme Marijonas žada sudainuoti garsiausius savo muzikinės karjeros kūrinius.

1971-aisiais gimęs atlikėjas muzikinę karjerą pradėjo praėjusio dešimtmečio pradžioje grupėje "Bovy", su ja koncertavo Skandinavijoje, Vokietijoje, Latvijos festivalyje "Liepajas dzintars" buvo pripažintas geriausiu vokalistu ir įrašė iki šiol žiemos šventėse populiarią dainą "Velnias, man patinka Kalėdos".

Pirmasis M.Mikutavičiaus solinis albumas "Pasveikinkite vieni kitus" pasirodė 2004-aisiais. Jis tapo "platininiu" ir atlikėjui atnešė du "Bravo" apdovanojimus – "Metų atlikėjo" ir "Metų albumo" nominacijose.

Iš dalies jį galima vadinti rinktiniu, nes jame atsidūrė ir keli kūriniai iš albumo "Bovy su Marijonu" (1997), ir pora duetų su Aiste Smilgevičiūte iš Roko Radzevičiaus ir Rimvydo Stankevičiaus roko operos "Jūratė ir Kastytis", ir didžiulio pripažinimo sulaukęs 2000-ųjų kūrinys "Trys milijonai", neretai vadinamas antruoju Lietuvos himnu.

Gerbėjų – pilnos salės

Charizmatiškasis dainininkas, be jau minėtojo kūrinio "Jūratė ir Kastytis", atliko solines partijas roko operose "Velnio nuotaka", "Meilė ir mirtis Veronoje", o 2006-aisiais su grupe "LT United" laimėjo iki šiol Lietuvai aukščiausią – 6-ąją – vietą "Eurovizijos" konkurse.

2008-ųjų pradžioje po ketverių metų pertraukos naujų dainų albumą "Baigėme mokyklą" išleidęs atlikėjas subūrė grupę ir iki šiol gana aktyviai koncertavo. Jo kūrinį "12 savaičių sniego" "Radijo centro" klausytojai išrinko geriausia metų daina.

Paklausyti atlikėjo dainų tiek sostinėje, tiek kituose šalies miestuose susirinkdavo pilnos salės gerbėjų. Įspūdingą koncertą atlikėjas kartu su bičiuliais surengė pernai balandį sostinėje, verslo, sporto ir pramogų centre "Forum Palace". Itin šiltai jis buvo sutiktas ir tarptautinio festivalio "Be2gether" scenoje.

Bilietais į Marijono ir grupės koncertą uostamiestyje prekiauja bilietai.lt.

KUR: Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36).

KADA: kovo 7 d. 18 val.

KAINA: 40, 50, 60, 70 litų, moksleiviams ir studentams – su 15 proc. nuolaida.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų