Pereiti į pagrindinį turinį

"Sublimacija" išbandys jausmus

2009-03-27 09:00

Jaunųjų menininkų jungtinis audiovizualinis projektas "Sublimacija" sujungs tapybą, muziką, šiuolaikinį šokį ir videomeną.

Tai tapytojų Irmos Leščinskaitės, Živilės Sabaliauskaitės, Astos Stasionytės, Martyno Rimkaus, muzikantų Monikos Liubinaitės, Viktoro Rubežo, šokėjų Agnijos Šeiko, Ingos Kuznecovos, Indrės Puišytės, Rasos Želnytės, Mariaus Zemnickio bei videomenininko Arūno Eimulio bandymas sukurti erdvę, kurioje lankytojams leidžiama patiems pasirinkti jausmus.

Žodis "sublimacija" reiškia tam tikro objekto perėjimą iš vienos būsenos į kitą, veikiant išoriniams faktoriams. Dažnai šis terminas naudojamas psichologijoje apibūdinant žmogaus perkėlimą iš vienos emocinės būsenos į kitą – iš meilės į pyktį, iš liūdesio į baimę ir t.t. Projekte "Sublimacija" kiekvienam žiūrovui suteikiama proga individualiai išbandyti, kokius jausmus sukelia meno kūriniai ar procesai. Skirtingomis audiovizualinėmis priemonėmis menininkai siekia suvaldyti žmonių emocijas. Taip pat projekto autoriai siekia pademonstruoti, kaip viena meno šaka gali pereiti į kitą, susijungti su ja, ir kaip žmogus, paveiktas meno, gali patirti tam tikrai emocinei būsenai būdingus jausmus.

Projekto "Sublimacija" pristatymas – šiandien 18 val. Klaipėdos dailės parodų rūmuose (Aukštoji g.1/Didžioji Vandens g. 2), o jo paroda veiks iki balandžio 20 d.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų