Pereiti į pagrindinį turinį

Sukurti suknelę įkvėpė drebulės virpėjimas

2012-04-15 16:06
Sukurti suknelę įkvėpė drebulės virpėjimas
Sukurti suknelę įkvėpė drebulės virpėjimas / Tomo Urbelionio (BFL) nuotr.

Graži moteris ir išskirtinis drabužis – tiesiog idealu. Būtent tokia suknele TV3 televizijos projekto „Chorų karai 2012“ finalinėje laidoje švytėjo jos vedėja Mis Lietuva Jurgita Jurkutė.

Ryški, elegantiška, įsimenanti

J.Jurkutė vilkėjo įspūdingą lazeriu išpjaustytais raudonais lapeliais dekoruotą suknelę iš naujausios, dar nepristatytos, „Kristi Andress“ kolekcijos. Ją sukūrė „Kristi Andress“ dizainerė 27 metų Kristina Kalinauskaitė, rengusi J.Jurkutę visą šį „Chorų karų“ sezoną.

„Galvojome, kaip Jurgitą aprengti finalui, koks turėtų būti tas drabužis. Ieškojau ko nors išskirtinio. Ši suknelė – viena įspūdingiausių naujojoje mūsų kolekcijoje. Tad nusprendėme, kad būtent su ja Jurgita taps elegantiška, ryški ir įsimenanti. Ji labai tiko “Chorų karams„ užbaigti“, – vykusiu sprendimu džiaugėsi K.Kalinauskaitė.

Kas ką surado – dizaineriai laidos vedėją ar laidos vedėja – dizainerius?

„J.Jurkutė – mūsų prekės ženklo mūza, įkvėpėja. Nuojauta sakė, kad galėtume jai įtikti. Todėl tą suknelę patys jai pasiūlėme, – neslėpė dizainerė. – Kadangi visą “Chorų karų„ sezoną ją rengėme pastelinėmis spalvomis, finale automatiškai norėjosi ryškios, prabangios suknelės. Visomis prasmėmis finalui norėjosi išskirtinio drabužio.“

Kurdama šią suknelę Kristina gerokai pasuko galvą. Ieškodama lengvo virpėjimo efekto dizainerė ilgai galvojo, kaip galėtų tai išreikšti. Kokios formos audinio skiautę reikėtų išpjaustyti lazeriu, kad ji gražiai ir estetiškai virpėtų? Stebint gamtą paaiškėjo, kad drebulės lapeliai labiausiai virpa ir gražiausiai atrodo.

Į lazerio technologiją K.Kalinauskaitė gilinasi antri metai. Kuriant šią suknelę jai beliko atkartoti tikslias drebulės lapų formas bei jų išdėstymą audinyje.

Suknelė pasiūta iš pluoštų mišinio. Tačiau dizainerė nenorėjo jo tiksliai įvardyti. Esą, kol surado audinio mišinio receptūrą, kuri tiktų būtent tai technologijai, teko ne vieną pavyzdį išbandyti. Todėl tai – komercinė paslaptis.

Kadangi audinys gražiai švyti, yra puikiai tinkamas televiziniam apšvietimui. Tas švytėjimas ir lapų virpesiai suknelei, o ir ją vilkinčiai moteriai suteikė žaismingumo.

Drąsiai laužo stereotipus

K.Kalinauskaitės sukurtais drabužiais J.Jurkutė vilkėjo visose 10 „Chorų karų“ laidų. Visą sezoną dizainerė laidos vedėją rengė įvairiai, ne vien vakarinėmis suknelėmis.

„Jurgitą du kartus buvome apvilkę kombinezonu. Vienas buvo klasikinis, sukūręs kitokį jos įvaizdį nei įprasta, kitas – vakarinis. Mūsų nuomone, moteris gali atrodyti taip pat elegantiškai ir rafinuotai pasipuošusi ne tik vakarine suknele, bet ir vakariniu kombinezonu“, – mano Kristina.

Tačiau ką daryti, jei lietuvių sąmonėje vakarinis drabužis siejasi su juoda spalva, ir būtinai tai turi būti suknelė? Pasirodo, dėl juodos spalvos vyko ilga kova. Televizijos projektų rengėjai ją labai sunkiai įsileidžia į savo valdas.

Bene septintai laidai Kristina pasiūlė aprangos stilių, tinkantį tiek laidos kūrėjams, tiek patiems dizaineriams, – drabužį iš kelių dalių. Viršutinė jo dalis buvo dekoruota juoda ir kūno spalvomis, o apatinė – visa juoda, iki žemės.

„Man pačiai labai patiko šis variantas. Visiems atrodė, kad tai buvo suknelė. Ne. Tai buvo glaustinukė su ilgu sijonu, – paaiškino Kristina. – Tai – vienas mūsų sprendimų. Toks modelis bus ir naujojoje 2012 m. mūsų kolekcijoje. Tai – “trys viename„. Viršutinė dalis, glaustinukė, lieka ta pati, o keičiasi apatinė – nuo dieninės, kokteilinės iki vakarinės.“

Dirba Lietuvoje ir Anglijoje

Prekės ženklą „Kristi Andress“ sukūrė du dizaineriai kauniečiai – K.Kalinauskaitė ir Andrius Sergejenko, kartu dirbantys jau šeštus metus. „Kristi“ – tai moteriškoji drabužių linija, šiuos drabužius kuria Kristina. „Andress“ – vyriškoji linija, už ją atsakingas Andrius.

Elegantiško stiliaus moteriškus drabužius dizainerė kuria paisydama ir naujausių technologinių dizaino galimybių. Andrius žinomas kaip rankų darbo vyriškų kostiumų meistras, bene vienintelis Lietuvoje puoselėjantis prestižinės Londono akademijos „Savile Row“ tradicijas.

„Kristi Andress“ prekės ženklas įregistruotas Lietuvoje, o dizaineriai dirba, anot Kristinos, viena koja Kaune, kita – Londone.

Šiuo metu K.Kalinauskaitė ir A.Sergejenko intensyviai dirba prie naujos kolekcijos, kurią pristatys Kaune gegužės 24 d. Lazeriu išpjaustytais raudonais lapeliais dekoruota suknelė yra vienas 2012 m. rudens-žiemos „Kristi Andress“ kolekcijos modelių. K.Kalinauskaitė prasitarė, kad naujojoje kolekcijoje bus ir daugiau drabužių, kurių puošybai panaudoti lazeriu išpjaustyti dekoro elementai.

„Kristi Andress“ yra gavęs ne vieną televizijos pasiūlymą puošti laidos vedėją, tačiau iki šiol jų atsisakydavo, nes patiems dizaineriams svarbu, koks žmogus vilkės jų drabužius televizijoje.

„Žmogus, su kuriuo norėtume dirbti, – tai J.Jurkutė. Ji atitinka mūsų įsivaizduojamą moterį, mūsų prekės ženklo tipažą“, – pabrėžė K.Kalinauskaitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų