Sunkiojo metalo pionieriai „Black Sabbath“ surengė paskutinį koncertą

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos roko grupė „Black Sabbath“, sunkiojo metalo žanro pionieriai, šeštadienį surengė paskutinį savo koncertą Birmingamo mieste, kuriame ji susikūrė prieš beveik penkis dešimtmečius, pranešė nacionalinis transliuotojas BBC.

1969 metais įsikūrusi grupė baigė savo atsisveikinimo gastroles: ketvirtadienį įvyko jos priešpaskutinis koncertas „Genting“ arenoje Birmingame.

68 metų grupės lyderis Ozzy Osborne'as (Ozis Ozbornas) pripažino, kad jam šios gastrolės sukėlė stiprių emocijų.

„Mano emocijos skraido visur, – penktadienį jis sakė BBC per repeticijos pertrauką. – Nuo tada, kai šiandien įžengiau į šį pastatą, jaučiausi laimingas ir jaučiausi susigraudinęs. Žiūrėsim, kas bus.“

„Black Sabbath“ atsisveikinimo gastrolėse taip pat dalyvavo 68 metų gitaristas Tommy Iommi (Tomis Ajoumis) ir 67 metų boso gitaristas Geezeris Butleris (Gizeris Batleris).

Ozzy sakė negalinti patikėti, kad ši grupė egzistavo 48 metus.

„Prisimenu, kaip grojom Birmingamo alaus bare „The Crown“ ir galvojom: „Bus gerai šitaip pagyventi porą metų – išgerti po kelis bokalus alaus ir pagroti“, – pasakojo jis. – Tačiau tai buvo labiausiai neįtikėtino nuotykio, kokį tik galima sugalvoti, pradžia. Dėl to mano gyvenimas buvo pats geriausias.“

Grupės vokalistas tvirtino, kad šeštadienio koncertas „tikrai“ buvo „Black Sabbath“ pabaiga ir netgi buvo pažadėjęs pasakyti atsisveikinimo kalbą, nors iš anksto tam nesiruošė.

Ozzy planuoja tęsti solinę karjerą ir sakė, kad labiausiai didžiuojasi faktu, kad jo grupėje, kitaip negu daugelyje dabartinių, nieko nebuvo dirbtina.

„Keturi vaikinai pasakė: „Pasvajokim“ – iš ši svajonė išsipildė, pranokdama mūsų beprotiškiausius lūkesčius“, – aiškino jis.

Ši grupė, išleidusi 19 studijinių albumų ir pardavusi daugiau kaip 70 mln. savo įrašų kopijų, 2005 metais buvo įtraukta į Britanijos roko šlovės galeriją, o 2006 metais – į Rokenrolo šlovės galeriją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Linas

Linas portretas
2016 vasara buvau Sabatu konce Rygoj. Buvo geroj formoj. Liuks koncas. Garsas buvo geras, nepalyginti su Siemensu ar Zalgirio arena. Tik i Ryga varyt
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių