Pereiti į pagrindinį turinį

Sutuoktiniai pagal traukinių grafiką

2009-06-02 23:59
Išbandymas: generalinė spektaklio "Mano žmonos vyras" repeticija vyko tikroje jachtoje. Nuotraukoje – J.Dapkūnaitė, A.Sakalauskas, V.Šapranauskas.
Išbandymas: generalinė spektaklio "Mano žmonos vyras" repeticija vyko tikroje jachtoje. Nuotraukoje – J.Dapkūnaitė, A.Sakalauskas, V.Šapranauskas. / Roberto Dačkaus nuotr.

Kūrėjai tikisi, kad spektaklis "Mano žmonos vyras" taps metų komedija. Istorija apie saldžias du sutuoktinius turinčios moters pinkles pristatoma su prierašu "bandyti nerekomenduojama".

Šįvakar "Domino" teatro pirmąkart pristatomoje komedijoje apie painų meilės trikampį vaidina garsūs Lietuvos aktoriai: Vytautas Šapranauskas, Arūnas Sakalauskas ir Juozas Gaižauskas (pastarieji du vaidins pakaitomis). Jie scenoje taps teisėtais vienos žmonos vyrais. Pajusti, ką reiškia poligamija, spektaklio režisierius Kostas Smoriginas pasiūlė A.Sakalausko gyvenimo draugei aktorei Jolantai Dapkūnaitei.

Spektaklis "Mano žmonos vyras" sukurtas pagal garsaus kroatų rašytojo Miro Gavrano tokio paties pavadinimo pjesę. Prasideda jis saldžiu šeimos paveikslu: mylinti ir rūpestinga žmona, vaikai, jaukūs namai. Idilę sudrumsčia netikėtai rastas įkaltis – paaiškėja, kad traukinių palydove dirbanti moteris yra ištekėjusi už dar vieno vyro.

Realybėje, matyt, ši istorija baigtųsi labai nemaloniai. Tačiau spektaklio herojus nusprendžia susipažinti su kitu žmonos vyru.

Abu mitriosios moters vyrai norėtų susitaikyti su tokia padėtimi, tačiau pasirodo, kad istorijoje figūruoja dar vienas vyras: jų taip besąlygiškai mylimos moters dukters tėvas, kuris, jų įsitikinimu, turėtų būti miręs, iš tiesų laikosi kuo puikiausiai. O žmona su juo apgaudinėja abu vyrus.

Įžeisti vyrai nusprendžia palikti savo žmoną, tačiau jai užtenka tarti kelis žodžius, kad abu vėl pultų sutuoktinei po kojomis, griebtų grindų šepetį, skubėtų gaminti vakarienės ir svajotų išsaugoti "idealią" santuoką trise.

Spektaklis baigiasi scena, kai gal nuo darbų, o gal nuo dėmesio pavargusi moteris išeina į barą. Gera ilsėtis, kai namie triūsia vyras. O kai namus puoselėja ir besąlygiškai myli du vyrai, poilsis tampa dukart malonesnis.

Aktoriai juokauja, kad po šio spektaklio merginos ir moterys išeis iš teatro aukštai iškėlusios galvas. Juk tiek literatūroje, tiek gyvenime dažniausiai būna atvirkščiai – ne moterys, o vyrai vedžioja už nosies.

Buvusį jūreivį vaidinantis J.Gaižauskas apie spektaklį sakė: "Pjesės fabula labai savotiška: iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad viskas išgalvota – juk netradiciška, kai žmona turi net du vyrus, nors gali būti, kad milijonas žmonių buvo patekę į panašią situaciją."

Jam pritarė ir A.Sakalauskas. Anot šio aktoriaus, prieš eidamas į premjerą žiūrovas turėtų pasiruošti geriau pažiūrėti į save, nes gali tekti atpažinti tam tikras situacijas, kurios paskatins apgalvoti savo gyvenimą. "Manau, publika džiaugsis, kad per spektaklį salėje tamsu, nes kai kas gali ir nurausti", – juokavo A.Sakalauskas.

Spektaklio žiūrovai turėtų būti nustebinti unikalios dekoracijos – scenos viduryje stovės laivas, kuris judės ir siūbuos lyg jūroje. Tačiau spektaklio dailininkas, Auksinio scenos kryžiaus laureatas Gintaras Makarevičius patikino, kad aktoriai jame jausis tikrai saugūs.


VIETA: "Domino" teatras, Savanorių pr. 7, Vilnius.

LAIKAS: birželio 2–4, 8, 10 d. 19 val.

KAINA: 40–70 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų