Pereiti į pagrindinį turinį

Teatro žvaigždynas – vienoje scenoje

2009-03-27 09:00
Teatro žvaigždynas – vienoje scenoje
Teatro žvaigždynas – vienoje scenoje / Tomo Černiševo nuotr. Atsiminimai: vienas vakaro svečių D.Banionis prisimins savo mokytoją, legendinį režisierių Juozą Miltinį.

Teatro dieną kauniečiai kviečiami prisiminti auksinius teatro laikus ir jų herojus aktorius.

Šiandien į Vytauto Didžiojo universiteto Koncertų salę rinksis teatro legendos: Donatas Banionis, Regimantas Adomaitis, Vladas Bagdonas, Vytautas Paukštė ir Regina Varnaitė.

Vakare skambės ištraukos iš spektaklių ir aktorių atliekamos dainos.

Klaipėdos dramos teatro ir kino aktorius V.Paukštė skaitys ištraukas iš Justino Marcinkevičiaus dramos "Mindaugas". Tiesiai iš scenos jis bus išlydėtas į "Auksinių scenos kryžių" ceremoniją Vilniuje. Scenos grandas yra nominuotas svarbiausiam Lietuvos teatro apdovanojimui už pagrindinį Hamleto vaidmenį spektaklyje gruzinų režisieriaus Beso Kupreišvilio Klaipėdos dramos teatre pastatytame spektaklyje "Mano Hamletas".

D.Banionis ir R.Adomaitis suvaidins spektaklio ištrauką iš spektaklio "Neįmanomas susitikimas", kuriame jie vaidina du žymius kompozitorius – Johanną Sebastianą Bachą ir Georgą Frydrichą Hendelį, kurie realiai niekada nebuvo susitikę. Spektaklis apie tai, koks pokalbis tarp jų vyktų, jei kompozitoriai susitiktų.

R.Varnaitė ir V.Bagdonas skaitys lietuvių poeziją, o pastarasis artistas nudžiugins ir atliekamomis jau klasika tapusiomis savo dainomis.

Aktoriai prisimins legendinius Panevėžio, Vilniaus, Klaipėdos ir Kauno teatrų laikus ir šiandienio teatro aktualijas.

Muzikiniuose intarpuose fortepijonu gros Daumantas Lipkus, renginį ves ir scenos liūtus pasidalyti prisiminimais provokuos aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis.

Šiuo vakaru baigiasi Kauno festivalis "Terapija". "Džiaugiamės, kad kol kas labai stipriai nepajutome krizės. Matyt, suradome savo žiūrovą – daugiausiai vyresnio amžiaus inteligentiškus žmones, nevaikštančius į klubus ir nepasitenkinančius tuo, ką rodo televizija. Šiai publikai skirtų renginių Kaune – nedaug", – sakė festivalį rengiančios kompanijos ATM atstovė Giedrė Šventoraitytė.

Panašių renginių kompanija žada ir kitą sezoną.


Vakaras "Teatro legendos" VDU Koncertų salėje (S.Daukanto g. 28) – kovo 27 d. 18 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų