Pereiti į pagrindinį turinį

Tebūnie ši naktis... be miego!

2009-06-20 23:59

Šiąnakt sostinės senamiestyje lankytojų laukia 57 projekto "Tebūnie naktis!" renginiai. Beveik visi šie kultūros ir meno projektai bus atviri ir nemokami.

Renginių maratonas "Tebūnie naktis!" tampa Vilniaus tradicija – ši šventė rengiama jau trečią kartą. Šiųmetis projektas bus gausiausias renginių. Europos kultūros sostinės gyventojų ir svečių laukia 20 galerijų, penki muziejai, bus galima pasigrožėti keturiais šokio, penkiais teatro ir kino projektais, 14 muzikinių renginių, taip pat įvairiais interaktyviais bei pažintiniais projektais, performansais, dalyvauti ekskursijose.

Tradicinės naktinės programos gerbėjai atpažins ir jau "ragautus" renginius, pavyzdžiui, naktinius poezijos skaitymus, kiną po atviru dangumi, Bernardinų bažnyčios naktinę programą. Bet bus proga įvertinti ir naujus meno "patiekalus" – pavyzdžiui, Lukiškių aikštėje pasimėgauti Ludwigo van Beethoveno Septintąja sonata, aplankyti dekoracijomis ir meniniais projektais atgaivintą Sereikiškių parko ledainę "Rotondą", autobuse pasiklausyti aktorių skaitomos Ričardo Gavelio ir Jurgio Kunčino kūrybos apie Vilnių ar bent palikti savo įspaudą molyje, kurį atvira keramikos dirbtuvė vėliau pritaikys mieste.

2007 m. per "Tebūnie naktį!" 30-yje Vilniaus vietų vyko 40 renginių, pernai – 48. Šių metų viso projekto vertė siekia 400 tūkst. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų