„Matjes“, pasak žuvies eksperto iš Olandijos, reiškia nekaltybę. Jaunos ir dar neišneršusios silkės gaudomos pavasario ir vasaros sandūroje – balandžio-birželio mėnesiais.
Anot Jacobo, jų riebumas siekia nuo 20 iki 25 proc. Įprastoms silkėms yra dveji-treji metai, jų riebumas daug mažesnis – tik apie 15 proc.
Pagautos „Matjes“ silkės iškart nėra valomos. Pasak žuvies žinovo Žilvino Pupkaus, pirmiausia jos užpilamos specialiu sūrymu, kurio receptas kiekvienoje įmonėje yra paslaptis, o vėliau užšaldomos. Taip paruoštos žuvys iškeliauja į prekybos vietas, kur atšildomos, nuvalomos ir dažnai pardavinėjamos kaip maistas išsinešti.
„Matjes“ silkės išsiskiria ne tik skoniu – sukurtas ir savotiškas jos valgymo ritualas. Žuvis imama už uodegos, pavoliojama smulkiai kapotuose svogūnuose, pakeliama aukštyn, virš galvos, ir visa dedama tiesiai į burną.
Naujausi komentarai