Pereiti į pagrindinį turinį

Transeksualas: smagu matyti aplinkinių nuostabą

2013-10-29 10:15
DMN inf.
BTV nuotr.

Kaip gyventi, jei gimei vyru, bet jautiesi moterimi? Arba atvirkščiai – gimei moteriškos lyties, bet jauti, kad esi vyras? Ką daryti, jei bandai prisitaikyti prie gamtos tau dovanoto visomis jėgomis, įmanomais ir neįmanomais būdais,  tačiau to padaryti nepavyksta, nes...  gamta paprasčiausiai padarė klaidą, ir tu esi ne tos lyties, kurios gimei. Esi transeksualas – žmogus, norintis pasikeisti prigimtinę lytį ir pradėti pilnavertį kitos lyties gyvenimą.

Saulė dar prieš aštuonerius metus buvo Saulius. Moteris nuo paauglystės jautėsi svetima vyriškame kūne. Nors mėgino gyventi vyro gyvenimą, netgi sukūrė šeimą, „perlaužti save“ – tik dabar, kai tapo moterimi, yra laiminga. Lyties keitimo operaciją Saulė atliko Tailande ir sako, kad Lietuvoje žmogus, abejojantis savo lyties tapatybe, nesulaukia net elementarios pagalbos iš valstybinių institucijų.

Azerbaidžianietis kirpėjas Raulis, jau porą metų gyvenantis ir dirbantis Lietuvoje, tvirtina, kad rengtis moterimi – kol kas tėra smagus pomėgis. Patrauklus jaunas vaikinas studijoje atrodė kaip efektinga panelė.

„Man įdomi aplinkinių reakcija, smagu, kai jie nustemba, pamatę, jog graži mergina – iš tiesų yra vaikinas. O jei kam nors nepatinka, kaip aš atrodau – tai yra tik tų žmonių problema,“- sako  Raulis. Jis taip pat tikino, kad norėdamas pasikalbėti apie savo abejones, gyventi vyro ar moters gyvenimą, nesulaukė jokios pagalbos iš medikų. „Mano stiprybė – tik mano draugai ir mama“, – sakė vaikinas.

Visi pokalbio dalyvių argumentai ir nuomonės šį antradienio vakarą 20.30 val. laidoje „Yra kaip yra“ per BTV.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų