"Vandens malūne" – Smetonos laikų valgiai Pereiti į pagrindinį turinį

"Vandens malūne" – Smetonos laikų valgiai

2008-10-10 09:00

Prie Verkių parko įsikūręs restoranas vilioja nauju valgiaraščiu

Tradicijos ir patrauklumas. Dešimtus metus skaičiuojantis restoranas "Vandens malūnas" iki šių dienų išsaugojo savo stilių. Laukinės gamtos apsuptas restoranas netoli Vilniaus žavus tiek vasarą, tiek žiemą. Čia gera pasivaikščioti, įkvėpti gaivaus oro ir drauge gardžiai papietauti ar pavakarieniauti.

Nauji pasiūlymai

Naujų patiekalų ieškančių klientų restoranas nenuvils ir šiemet. Neseniai virtuvei ėmėsi vadovauti Reda Lišauskienė. Ateidama į "Vandens malūną" nauja virtuvės šefė atsinešė daug originalių kulinarinių idėjų. Jau vasaros valgiaraštyje buvo galima pastebėti nematytų patiekalų pavadinimų. Spalio pradžioje restoranas lankytojams pasiūlė dar vieną naujovę – vadinamuosius smetoniškus patiekalus. Tai iš senų laikų antram gyvenimui prikelti receptai. Radusi seną apšiurusią kulinarijos knygą "Smetoniški patiekalai" virtuvės meistrė juos atgaivino. Tiesa, tarmiškai surašytus patiekalų receptus teko ilgokai šifruoti. Galiausiai paslaptis pavyko atskleisti, ir restorano lankytojai gali gardžiuotis beveik prieš šimtmetį sukurtais patiekalais. Virtuvės vadovė pasistengė – idealiai suderinti produktai atskleidžia išskirtinį valgių skonį.

Gyva senolių patirtis

Naujieji patiekalai pristatyti autentiškais pavadinimais, su paaiškinimais, kaip gaminti. "Mūsų virtuvėje gaminami įvairūs patiekalai. Tačiau nenorime pamiršti to, kas sena", – restorano vadovė Inga Bagdonaitė džiaugiasi pritaikiusi senolių patirtį. Vadovė žada – "smetoniškame" valgiaraštyje bus 4–5 patiekalai, kas mėnesį bus keičiami. Labiausiai pamėgtus svečiai ras ir pagrindiniame valgiaraštyje. Kas mėnesį jis bus tobulinamas ir papildomas naujais gardėsiais.

"Vandens malūno" svečiams nebereikės sukti galvos, kokį garnyrą pasirinkti prie karštųjų patiekalų – viską suderins virtuvės meistrai. Lankytojui teliks atsipalaiduoti ir mėgautis nepriekaištingu skoniu. Beje, restorane patiekalai nešildomi – valgiai nuo viryklės keliauja tiesiai ant skoningai padengto stalo.

Romantikos mėgėjams

Jei jau susigundėte čia pakviesti savo antrąją pusę, "Vandens malūnas" siūlo nelaukti ypatingos progos. Parodyti dėmesį mylimam žmogui galima bet kurią savaitės dieną. Stilinga serviruotė, puošni staltiesė, gėlių puokštelė, židinys, gomurį lepinantis patiekalas ir saksofono garsai – paprastas vakaras gali tapti nepakartojamas. Tereikia paskambinti ir rezervuoti staliuką.

Beje, "Vandens malūne" yra nauja pobūvių salė, kurioje telpa iki 100 asmenų. Šiltuoju sezonu lauko terasoje organizuojamos lauko pramogos. Vakarėlio kaina vienam asmeniui – nuo 100 litų.

"Smetoniški" receptai

Pasninko grybų sriuba su sviestu

Nuplaukite keliolika baravykų ir užkaiskite puode su įvairiais žalumynais, svogūnais, morkomis bei pipirais. Virkite, kol grybai suminkštės. Paskui atvėsinkite, perkoškite kiaurasamčiu ir supilkite į puodą. Į sriubą įdėkite makaronų. Įpjaustykite krapų ar petražolių ir pagardinkite sviestu. Sriubą galima patiekti ir be sviesto, bet tada reikėtų įdėti žiedinių kopūstų ar šparagų.

Kaina – 11 litų.

Jautienos mišrainė

Į dubenį supjaustykite virtą rūkytą liežuvį, ant jo sudėkite kelis į keturias dalis supjaustytus kiaušinius, keptos jautienos ir raugintų ar šviežių agurkų gabaliukus. Pridėkite marinuotų agurkėlių, grybų ir užpilkite padažu.

Kaina – 16 litų.

Adresas. Verkių g. 100
Informacija tel. (8 5) 271 1666
http://www.vandensmalunas.lt

Savaitgalis mieste

Klubas "Pacha"

Penktadienis. Svečių laukia audringas vakarėlis "Ignas 6h Set". Didžiojoje salėje karaliaus Ignas. Mažojoje salėje plokšteles suks Black B.

Šeštadienis. Vakarėlių ciklą "Pacha" Saturdays" pratęs Markas Robinsonas iš Didžiosios Britanijos bei Flaxenas Beatsas. Mažojoje salėje svečius linksmins DJ Mantini.

Pradžia. Vakarėliai prasideda nuo 22 val.

Įėjimas. Penktadienį bilieto kaina pirmiems 500 lankytojų ar pateikusiems skrajutes – 35 litai. Šeštadienį bilieto kaina pirmiems 500 lankytojų ar pateikusiems skrajutes – 25 litai.

Adresas. Gynėjų g. 14

"Champagne Bar"

Penktadienis. Vakarėlio "Early show on Friday" svečias – Marijonas Mikutavičius. Lankytojų laukia atlikėjo koncertas, per kurį jis pristatys naująjį albumą "Baigėme mokyklą".

Pradžia 19 val.

Įėjimas. Bilieto kaina – 50 litų.

Adresas. A.Vienuolio g. 4

"Gravity"

Šeštadienis. "Zip Clubbing" serijos nariai "Akmenų broliai" vėl įsiverš į klubą "Gravity" ir savo gimtadienio naktį triukšmaus bei visus šokdins su dviem svečiais iš jungle/drum'n'bass gimtinės (Didžioji Britanija) – Pete'u Rannu ir "Future Engineers".

Pradžia. 22 val.

Įėjimas. Bilieto kaina – 30 litų.

Adresas. Jasinskio g. 16

Informacija: www.pobuviugidas.lt

"Žaldokynė"

Paslaugos. Kelio Vilnius–Molėtai–Utena 17-ame kilometre po šiaudinėmis kepurėmis slepiasi poilsio kompleksas "Žaldokynė" – nepravažiuokite pro šalį. Sodyboje laukiami norintys smagiai pasilinksminti, sočiai ir skaniai pavalgyti ar atsipalaiduoti pirtyje bei lauko baseine. Čia organizuojamos įvairios šventės, banketai, furšetai, kuriems galite pasirinkti vieną ar net kelias sales. "Žaldokynės" personalas jums gali pasiūlyti muzikantus, šventės organizatorių bei vedėjų paslaugas.

Interjeras. Kaimiškas stilius. Jauki atmosfera leis atsipalaiduoti ir šauniai praleisti laiką. Aplink restoraną driekiasi dideli gražiai tvarkomos teritorijos plotai, ramiai tyvuliuoja vandens telkinys.

Maistas. "Žaldokynės" virtuvė siūlo gausybę šmaikščiai pavadintų lietuviškų patiekalų. Valgiaraštyje rasite net dešimt patiekalų iš tarkuotų bulvių, juos galėsite pagardinti pasirinktu padažu. Lauko kavinėje siūloma paragauti ant  beržo žarijų kepamų valgių. Yra specialus valgiaraštis vaikams bei skubantiems pakeleiviams.

Kainos. Vidutinė karštojo patiekalo kaina – nuo 7 iki 20 litų. Vidutinė pobūvio kaina vienam žmogui – nuo 80 iki 120 litų. Spalį ir lapkritį bulvių patiekalams taikoma 20 proc. nuolaida.

Informacija:
www.zaldokyne.lt
tel. 8 655 09 601

"Viva Green Resort"

Paslaugos. Vos 19 km nuo Vilniaus, tarp Gėlos ežero ir Neries upės, įkurta tikra ramybės oazė, kurios pavadinimas – "Viva Green Resort". Jaukus restoranas, viešbutis, keli sporto aikštynai, atskira pirčių zona. Pramogų komplekse gali apsistoti iki 250 žmonių. Trokštantys aktyvumo gali pasivažinėti keturračiais, sužaisti vadinamąjį straitbolą ar paskraidyti oro balionu. Čia tinkama vieta organizuoti sąskrydžius ir konferencijas. Didelė poilsiavietės teritorija puikiai tinka žaidimams su įvairiausiomis rungtimis, skirtais komandai formuoti.

Interjeras. Pušų apsuptyje esantis poilsio ir pramogų komplekso restoranas tarsi susilieja su gamta. Į pasakų namelį panašiame mediniame pastate gali tilpti apie 200 žmonių. Pro langus atsiveria vaizdai į pušyną.

Maistas. Virtuvė europietiška, tačiau originali. Neįprastą valgiaraštį padėjo kurti profesionalas iš Latvijos Aigaras Gailis. Kepti baravykai su šviežiomis daržovėmis ir parmezano sūriu, Penne makaronai su daržovėmis, mėlynuoju sūriu ir sezamo sėklomis, sūrio sriuba su baravykais ir skrebučiais, gaspačo sriuba su ledų kubeliais – tai tik keletas siūlomų gardumynų.

Kainos. Vidutinė karštųjų patiekalų kaina – 25 litai. Pobūvio kaina vienam žmogui – nuo 100 litų.

Informacija:
www.greenresort.lt
tel. 8 612 34 207

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra