Pereiti į pagrindinį turinį

Vedų astrologas: trečiojo pasaulinio karo nebus

2015-05-27 14:28

Arjunas Chakraborty iš Indijos įsitikinęs, kad daugiau nei 5 000 metų istoriją turinti vedų astrologija tinka visam pasauliui. Lietuvai astrologas prognozuoja finansinį kilimą ir neabejoja, kad trečiojo pasaulinio karo nebus.

Arjunas Chakraborty Arjunas Chakraborty

Arjunas Chakraborty (Ardžūnas Čakrabortis) iš Indijos įsitikinęs, kad daugiau nei 5 000 metų istoriją turinti vedų astrologija tinka visam pasauliui. Lietuvai astrologas prognozuoja finansinį kilimą ir neabejoja, kad trečiojo pasaulinio karo nebus.

– Kuo vedų astrologija skiriasi nuo europiečiams įprastos vakarietiškos? Beje, Europoje astrologai labiau remiasi Saule, o vedų astrologai – Mėnuliu?

–  Taip, vedų sistemoje daugiau svarbos skiriama Mėnulio ženklams. Jie atspindi žmogaus emocinę prigimtį, dvasinius klodus, o Saulė labiau atsakinga už karjerą, profesiją, darbą, įtaką, administravimą.

Pagal Mėnulį sprendžiama apie tarpusavio santykius, vedybas. Neignoruojame ir Saulės, kuri daro didesnę įtaką verslui, profesionaliai veiklai, – teigė 38 metų vedų astrologas ir džotiš (jiotish ar jyotish – vedų dalis, kuriai priklauso ne tik astrologija, bet astronomija, chiromantija) žinovas iš Kalkutos  A.Chakraborty.

– Vedų astrologijai – apie 4 000 metų. Ar ji vis dar aktuali XXI a.?

– Vedų astrologijos šaknys – Indijoje. Patikslinsiu: jai mažiausiai 5 000 metų. Bet, anot dvasingų žmonių, vedų astrologija tokia sena, kad neįmanoma žinoti jos pradžios. Ji, joga, ajurveda sėkmingai taikoma jau tūkstančius metų. Ir tinka visoms šalims, tautoms, kultūroms. Esu vedų sistemos pasekėjas, bet gerbiu visas astrologijos sistemas. Taip pat ir vakarietišką, turiu daug draugų astrologų Lietuvoje, Vokietijoje.

Garsus vedų išminčius Parashara (sukūrė kelis Rigvedos himnus – pirmoji ir seniausia iš keturių vedų – seniausias Indijos literatūros paminklas) teigė, kad vedų astrologija yra skirta ateities kartoms. Jis manė, kad ateityje Žemėje nebus tiek daug išminčių, todėl šį mokslą supaprastino, kad jis būtų suprantamas ateities kartoms. Patyrę astrologai dabar turi taikyti žinias priklausomai nuo vietos, laiko ir situacijos.

– Kokie dar yra skirtumai tarp Vakarų ir vedų astrologijų? Pastarojoje svarbi įtaka vandens stichijai, skiriasi ženklų savybės?

– Senuosiuose tekstuose yra keletas skirtumų tarp Zodiako ženklų. Vieną didesnių skirtumų turi Vandenis. Jis simbolizuoja vandenį, kas suprantama Vakarų astrologijoje, tačiau vediškojoje vadinamas Kumbha, tai žmogus, laikantis puodynę (ąsotį). Bet mes nežinome, kas jo viduje, – ar tikrai vanduo?  Nedidelių skirtumų yra tarp Dvynio, Mergelės.

– Ar skirtumai nekelia sumaišties? Galbūt europiečiams artimesnė vakarietiška astrologija?

– Bet kuri vedos dalis – ajurveda, džotiš gali būti naudojama bet kokiame amžiuje ir vietoje. Ir pastaruosius dešimt metų tai sėkmingai naudoju Europoje. Pasaulyje ajurveda labai populiarėja, o senosios vedos sėkmingai naudojamos įvairiose civilizacijose ir visuomenėse.

– Ne paslaptis, kad daugeliui tai tik verslas ir komercija. Jūs į Lietuvą atvykote jau dvyliktą kartą. Kodėl?

– Taip, ne tik Europoje, bet ir Indijoje yra žmonių, kurie pradeda užsiimti astrologija turėdami vienintelį tikslą – per kelerius metus uždirbti daug pinigų. Man tai – ne prekės pardavimas, o profesinė veikla, konsultacija, informacija, vedų sistemos populiarinimas. Pagal ją žmonės, kurie turėjo daugiausia žinių, buvo vadinami brahmanais. Jie – kaip dėstytojai, profesoriai, tai kilminga profesija. Savo žiniomis jie dalijasi su kitais žmonėmis. Tikram brahmanui turtas yra pagarba žmonėms, dalijimasis žiniomis ir dvasinis tobulėjimas.

– Kai kurie astrologai tikina, kad išties turi būti trylika, bet ne dvylika Zodiako ženklų. O tas praleistasis – Gyvatnešys.

– Į dvylika, ne vienuolika ar trylika ženklų Zodiakas padalytas neatsitiktinai. Vakarų sistema irgi turi dvylika ženklų. Yra trys energijos rūšys ir keturios stichijos. Nejudanti, judanti ir duali energija iš dviejų pirmųjų. Pastaroji – kaip švytuoklė, sustingsta ir vėl juda atgal. Ir yra keturios materijos: ugnis, vanduo, žemė, oras. Tris energijas padauginus iš keturių stichijų susidaro dvylika skirtingų kombinacijų – ženklų. Tačiau nekritikuoju trylikos ženklų sistemos, nes nesu su ja susipažinęs.

– Kokių skirtumų pastebėjote tarp tuos pačius Zodiako ženklus turinčių lietuvių ir indų?

– Indai – emocingesni ir sprendimus dažniau priima vadovaudamiesi emocijomis, jausmais. Lietuvoje, kaip ir Vakaruose, ypač asmeninių santykių srityje, žmonės dažniau viską apsvarsto, argumentuoja ir remiasi protu, logika. Yra skirtumų ir tarp profesijų. Pavyzdžiui, Indijoje tam tikros planetos kombinacijos sudarant horoskopą reiškia studijavimą, mokslą, o Vakaruose tos pačios planetos – profesijas, darbą.

Didelė Saturno įtaka indams reiškia, kad jie gali studijuoti inžineriją, o Vakaruose – juridinius mokslus. Sudarant horoskopą įtakos turi ir skirtingos socialinės ir ekonominės sąlygos. Pavyzdžiui, Vakaruose moterys dažniau siekia karjeros. Indijoje vis dar ryškiai dominuoja vyrai.

– Indija taip pat keičiasi, o Mumbajus turi daug vakarietiškumo, naujieji indai puikuojasi prabanga, mokosi JAV ir Vakarų Europos universitetuose. Ar jie vis dar tiki astrologija? Ar, gimus vaikui, tuokiantis vis dar sudaromas horoskopas?

– Taip, dabar akivaizdžiai daugėja sąsajų tarp Rytų ir Vakarų. Tiesa ir tai, kad išsilavinę indai neretai užmiršta vedas ir simpatizuoja moderniai, šiuolaikinei vakarietiškai kultūrai. Nekritikuoju jokios kultūros, visos turi privalumų, bet jie pripažįsta, kad joje neranda laimės ir ramybės.

Naujoji indų karta – išsilavinusi, baigusi mokslus užsienyje. Bet, patekę į sunkią situaciją, susidūrę su problemomis, ir naujieji indai slapta atbėga pas vedų astrologus. Būsiu atviras. Labai garsūs, aukščiausio rango indų komunistų partijos atstovai, taip pat jų lyderis nuolat konsultavosi pas mano dėdę – taip pat vedų astrologą, ir pas mane. Bengalijoje, kur gyvenu, labai daug komunistų, o Kalkuta 34 metus iš eilės buvo valdoma komunistų partijos narių.

– Sakėte, kad indai emocingesni. Jei pora vienas kitą myli, bet žvaigždės ir planetos santuokoje jiems pranašauja nesėkmę, ką patars astrologas?

– Net ir išsilavinę žmonės – gydytojai, mokytojai – norėtų, kad tarpusavio horoskopai derėtų. Bet kai žmonės vienas kitą labai myli, kartu yra kelerius metus, astrologas, nors ir matydamas keblumų, dažniausiai patars, kaip jų galima išvengti, ko reikia siekti, ką keisti. Jis negali garantuoti šimtaprocentinės sėkmės, bet apie problemas nenutylės, nors galutinį sprendimą priims pora.

Mano santuoka buvo nulemta tėvų ir iš anksto. Mano ir žmonos horoskopai dera. Todėl ir sutikau tuoktis. Mus sieja ryšys iš praėjusių gyvenimų. Mūsų santuoka ypač darni ir rami pastaraisiais metais.

– Užsiminėte apie praėjusius gyvenimus. Ar europiečiai turėtų bijoti karmos?

– Turėtume geriau žinoti karmos sąvoką. Žinios padeda gyventi ramiai ir harmoningai, leidžia išsivaduoti iš streso, depresijos, atsikratyti godumo, pykčio, pavydo, ego, prisirišimo, aistros. Siela atgimsta šimtus, tūkstančius kartų. Bet jei kažkas tuo netiki, tiki vienu gyvenimu, tam sunku paaiškinti karmos koncepciją. Būtent dėl tikėjimo karma induizmas, džainizmas, budizmas labai gerbia astrologiją. Ir pagal karmą mes gimstame tuo metu, kai to nori planetos ir žvaigždės.

– Pagal ajurvedą galima daug pasakyti apie žmogaus sveikatą tik pažvelgus į liežuvį, nagus, akis, odą. Ar vedų astrologas pagal išvaizdą gali nusakyti žmogaus charakterį, spėti, koks jo ženklas?

– Ajurveda ir vedų astrologija yra labai glaudžiai susijusios, apibūdina žmogų pagal jo išvaizdą. Pagal nosį, antakius, akis, kaktą, emocijas galima nustatyti, koks žmogaus ženklas, šis astrologijos stilius vadinamas samudrika.

– Negaliu nepaklausti, kas antrąjį pusmetį laukia visų Zodiako ženklų?

– Galiu pasakyti tik bendrais bruožais, pagal Mėnulio ženklus, bet reikia turėti asmeninį horoskopą. Remiantis Mėnuliu, nuo liepos vidurio labai pagerės gyvenimas Svarstyklėms, jie gali sulaukti didelės meilės. Antrasis pusmetis bus sėkmingesnis ir Skorpionams.

Nebus palankus metas Žuvims, Avinams, tačiau pastarieji gali sulaukti šeimos pagausėjimo, laimę jiems atneš vaikai. Pagal Mėnulio ženklus geras pusmetis bus Liūtams, pagerės Vandenių asmeniniai santykiai. Jaučiai sėkmingai spręs nekilnojamojo turto, namų problemas.

Dvyniams sėkmingas laikas pasirašyti svarbias sutartis, seksis versle, tačiau bus sunku sprendžiant šeimos reikalus. Asmeninių santykių sunkumai lauks Mergelių, tačiau gali būti teigiamų pokyčių keičiant gyvenamąją vietą. Šauliai sėkmingai spręs juridinius klausimus. Sunkus pusmetis Ožiaragiams, tačiau jie sulauks finansinės sėkmės, uždirbs pinigų.

Nuo rugpjūčio pagerės Vandenių asmeniniai santykiai, galima didelė meilė. Vėžiams puikus laikas susigrąžinti skolas, grįš investicijos, jie sulauks finansinės sėkmės.

– Ką antrą pusmetį prognozuojate Lietuvai?

– Matau gerų ženklų. Tiesa, ekonominis ir politinis nepastovumas numatomas ne tik Lietuvai, bet ir pasauliui. Nepaisant nepasitikėjimo politika, matau saugią ir stabilią Lietuvos ateitį ir 2016-aisiais. Beje, Lietuva pamažu kils ir finansiškai. Į jūsų šalį atvykau pirmą kartą 2007 m. Pastebiu vis didėjantį lietuvių dvasingumą, daugėja žmonių, kurie domisi gilesnėmis žiniomis, dvasiniais dalykais.

– Ar vedų astrologija numato kažkokių milžiniškų sukrėtimų pasaulyje? Kai kurie žmonės gąsdina trečiuoju pasauliniu karu.

– Oi, ne, tokios didelių negandų nematau. Nei dabar, nei artimiausiu metu. Taip, kai kuriose šalyse padidės arba sumažės karinių veiksmų, bet Lietuvą ir Indiją matau saugias. Rusijos ir JAV, Vakarų Europos priešprieša? Įtampa išliks, bet nebus labai didelė. Ir į karą tai neišaugs. Trečiojo pasaulinio karo nebus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų