Pereiti į pagrindinį turinį

Zaraso salą drebins "Roko naktys"

2009-08-06 08:57
Vieta: vaizdingoje Zaraso ežero saloje savaitgalį bus ankšta – čia tikimasi sutalpinti kelis tūkstančius roko, metalo ir pankroko muzikos gerbėjų.
Vieta: vaizdingoje Zaraso ežero saloje savaitgalį bus ankšta – čia tikimasi sutalpinti kelis tūkstančius roko, metalo ir pankroko muzikos gerbėjų. / Organizatorių nuotr.

Zarasuose ateinantį savaitgalį vietos užteks itin dideliam melomanų būriui: nuo sunkiojo roko ir metalo iki punk stiliaus ir lengvojo poproko gerbėjų.

Nesiekia visiems įtikti

Penktadienį ir šeštadienį Zaraso ežero saloje vyks "Roko naktys 2009" – septintas renginys šio tradicinio tarptautinio festivalio istorijoje.

"Nesiekiame įtikti visiems, tačiau atrinkdami festivalio dalyvius, norėjome pademonstruoti kuo daugiau roko muzikos atmainų. Taip tikimės nusikratyti nepelnytai lipdomos etiketės, neva festivalis skirtas tik gotikinio roko ir metalo gerbėjams. Šiemet pateiksime kaip niekad plačią stilių įvairovę, patenkinsiančią ir užkietėjusių rokerių, ir tamsesnės industrial muzikos gerbėjų, ir lengvesnį skambesį vertinančių melomanų skonį", – tikino "Roko naktų 2009" prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Margas atlikėjų būrys

Didžiausios festivalio žvaigždės šiais metais atvyksta iš Skandinavijos šalių. Tai rėksmingiausiais Suomijos troliais vadinami žaismingo ir trankaus folkmetalo atlikėjai "Korpiklaani", savo kūriniuose elektrinių gitarų skambesį derinantys su smuiko, suomiškos lyros atmainos jouhikko ir akordeono garsais.

Zaraso saloje koncertuos ir visos Europos roko gerbėjams puikiai pažįstama industrinio metalo grupė "Deathstars" (Švedija), išsiskirianti tikru šiaurietišku, depresyviu, bet anaiptol neliūdnu "pramoniniu" skambesiu.

Tiems, kurie vertina maištingą pankų dvasią, festivalis pristatys modernią jos inkarnaciją – jaunuosius indie pankroko herojus iš Suomijos "Disco Ensemble". Kaip jau įprasta, Zarasai sulauks ir įvairių stilių roko grupių iš Lietuvos bei Latvijos. Tai latviai "The Hobos", "Invasion", "Backflow", "Screampiece", lietuviai "Rojaus tūzai", "Bix", "Sportas", "Requiem", "Siela", "Rebelheart", "Soul Stealer", "Wozu" ir kiti. Naujo, lengvesnio ir šviesesnio skambesio festivaliui suteiks "Suicide DJs" bei "Atika".

Be dvidešimties dviejose pagrindinėse scenose grosiančių grupių iš Skandinavijos ir Baltijos šalių, festivalio svečiai galės įvertinti ir visai jaunus, bet daug žadančius roko talentus. Net vienuolika grupių iš Lietuvos ir Latvijos jaunimo scenoje varžysis dėl teisės kitais metais groti vienoje iš dviejų pagrindinių roko festivalio scenų. Laiminguosius per koncertą išrinks publika.

Atokvėpiai tarp pasirodymų

Muzikinę programą festivalio organizatoriai šiemet praturtino ir smagiomis pramogomis, kuriomis roko gerbėjai galės mėgautis tarp koncertų. Laisvalaikis festivalyje bus turiningas – balsingi rokeriai galės šėlti karaokės konkursuose, sportiškieji – raumenis pramankštinti futbolo ar tinklinio varžybose, svaidytis dažų pripiltais balionais, išmokti žonglierių triukų ar varžytis velomobilių lenktynėse.

Festivalyje šurmuliuosianti "Roko naktų TV" palapinė kvies į žaidimus ir diskusijas, o tiems, kurie nori suderinti ir muziką, ir kiną, bus verta apsilankyti filmų apie "Metallicą" ir kitas roko legendas peržiūrose naktiniame "Roko naktų" kino teatre.

Susipažinti su festivalyje grosiančiomis grupėmis svečiai galės ne tik šėldami prie scenos, bet ir ilsėdamiesi ar pramogaudami savo laikinoje gyvenamojoje vietoje – palapinių miestelyje ir kitose festivalio zonose. Pirmą kartą visa Zaraso sala bus padalyta į rajonus su gatvėmis, kurių kiekviena pavadinta konkrečios grupės vardu. Improvizuotose gatvėse taip pat bus pastatyti stendai, kuriuose pateikiama išsami informacija apie grupių istoriją, narius, muziką, laimėjimus.


Festivalio programa Didžiojoje scenoje

Rugpjūčio 7 d. penktadienis

20 val. – "Siela".

21 val. – "Rebelheart".

22 val. – "Soul Stealer".

23 val. – "Rojaus tūzai".

0.20 val. – "Korpiklaani".

1.50 val. – "Suicide DJs".

Rugpjūčio 8 d., šeštadienis

18.30 val. – "Requiem".

19.30 val. – "The Hobos".

20.30 val. – SBS.

21.30 val. – "Disco Ensemble".

22.30 val. – "Bix".

23.30 val. – "Deathstars".

1 val. – projektas "Metallica Tribute".

2 val. – festivalio uždarymas – fakyrų šou.


Festivalio istorija

Pirmas "Roko naktų" festivalis surengtas 2003 m. Plateliuose (Plungės r.)

Kasmet į festivalius atvyksta 4–5 tūkst. roko, metalo ir pankroko muzikos gerbėjų iš Lietuvos ir kitų šalių.

Anksčiau vykusi Plateliuose, 2008 m. muzikos šventė persikėlė į Zaraso ežero salą.

Iš kitų festivalių "Roko naktys" išsiskiria muzikinių stilių įvairove, atlikėjų iš užsienio gausa, laisvalaikio programa ir tikriems roko muzikos festivaliams būdinga atmosfera.


 

Vieta: Zaraso ežero sala, Zarasai.

Laikas: rugpjūčio 7 d. – nuo 18 val., 8 d. – nuo 11 val.

Kaina: nuo 90 litų, bilietus platina "Tiketa".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų