Pereiti į pagrindinį turinį

Žvaigždės savo įvaizdį patiki klaipėdietei

2013-01-20 19:31
Žvaigždės savo įvaizdį patiki klaipėdietei
Žvaigždės savo įvaizdį patiki klaipėdietei / Viktorijos Vaišvilaitės-Sirutienės nuotr.

Retas, žvelgdamas į stilingai atrodančias pramogų pasaulio žvaigždes, pagalvoja, kad už jų pečių dažniausiai stovi būrys „grožio fabriko“ atstovų. Įvaizdžio kūrėja Olga Filatova-Kontrimienė – viena iš šių nematomo fronto kūrėjų. Tačiau pusmetį televizijos užkulisiuose dirbusi klaipėdietė netruko į save atkreipti smalsų tiek profesionalų, tiek žiūrovų dėmesį.

Kapstė daug giliau

LNK šokių projekte vos per plauką nuo pergalės likę Kristina Navickaitė ir Tadas Rimgaila neabejotinai pripažintų, jog didele dalimi prie jų sėkmės prisidėjo ne tik mini spektakliams prilygę pasirodymai, bet ir ryškūs, taiklūs jų kostiumai, šukuosenos bei makiažas.

Pati Olga prisipažino, jog šis darbas jai tapo daugiau nei galimybė prisiliesti prie šokėjų įvaizdžio.

„Su Tina ir Tadu praleidome daug laiko – prisidėjau ne tik prie jų įvaizdžio formavimo, bet ir pačios idėjos, ką parodyti scenoje, kaip tai ištransliuoti. Rūbas buvo tik vienas papildomų būdų, pliusiukų, per kuriuos mes sugebėjome tai padaryti. Kapstėme daug giliau, kad galėtume pateikti kažką įdomaus ir kitaip. Žiūrovai tai įvertino, nors mums visiems tai buvo netikėta“, – tikino pašnekovė.

Nors įvaizdžio stilistė šioje srityje žengia toli gražu ne pirmąjį žingsnį, tačiau pripažino, jog reikia atiduoti duoklę televizijos galiai – tai puiki erdvė pristatyti savo darbą milžiniškai auditorijai ir pelnyti didžiulį dėmesį.

„Sulaukiau labai daug komplimentų. Turbūt ir jūs šiandien su manimi ne atsitiktinai kalbate“, – šyptelėjo pašnekovė.

Prisiliesti prie žvaigždžių

Olgos projektų sąraše puikuojasi įspūdingi darbai. Vienas naujausių – neseniai nuvilniję Lietuvos muzikiniai apdovanojimai „M.A.M.A.“

Pagrindine renginio stiliste tapusi klaipėdietė nemažai prisidėjo kuriant Donato Montvydo, Džordanos Butkutės, grupės „Pinup Girls“ merginų bei kitų atlikėjų įvaizdį.

Kūrėjos paslaugomis sceniniam amplua naudojasi ir klaipėdiečių vokalinio kvarteto „Cappella‘A“ solistai.

Nemažai Olgos darbų atsiskleidžia per fotografiją – įvairių fotosesijų, vaizdo klipų filmavimų metu moteris rūpinosi Egidijaus Dragūno, Vytauto Šapranausko, Gražinos Baikštytės, Galinos Dauguvietytės, kylančios atlikėjos Notos, grupės „Pikaso“, „69 danguje“, taip pat „šarkos“ Gintarės Valavičiūtės įvaizdžiu.

Pašnekovė šypteli nėkart nepatyrusi, kad Lietuvos padangės žvaigždės būtų varginusios aikštingumu ar įgeidžiais.

„Kiekvieną žmogų priimu kaip asmenybę ir manau, kad visada galima rasti kompromisą. Man tai buvo įdomios patirtys, labai smagu, kad turiu progą pažinti šiuos žmones kitaip, iš arčiau“, – prisipažino moteris.

Nori rožinių akinių

Olga diskretiška, vertindama tiek pramogų pasaulio atstovų, tiek tautiečių stiliaus pojūtį.

„Noriu matyti tik gera, gyvenime ir taip daug blogo, pikto, todėl geriau gyventi su rožiniais akiniais, džiaugtis. Manau, man tai pavyksta, – šyptelėjo pašnekovė. – Gal ką ir nustebinsiu, bet kitų neanalizuoju, kol manęs to neprašo.“

Klaipėdietė prisipažino, jog kuriant žmogaus įvaizdį jai visada svarbu pamatyti jį jo paties akimis, jį pažinti.

„Nesvarbu, kas tai būtų. Jei žinomas žmogus – visada peržiūriu jo fotografijas internete, kuo jis gyvena, kaip pasirodydavo iki šiol. Jei tai asmeninis klientas, apsilankau jo namuose, apžiūriu garderobą“, – profesinėmis subtilybėmis dalijosi pašnekovė.

Ar būdama savo srities profesionalė Olga pati daug dėmesio skiria savo įvaizdžiui? O galbūt ji yra iš tų moterų, kuri ir šiukšlių neišneša nepasidažiusi blakstienų?

„Šiukšles išneša vyras, – išgirdusi klausimą nusijuokė moteris ir jau po sekundės rimtai pridūrė: – Iš tiesų būtent sutuoktiniui turiu būti dėkinga už bekompromisį palaikymą nelengvame savo kelyje.“

Olga pripažino turinti savitą stilių. „Mėgstu sluoksniavimo būdą, be to, mane retai būtų galima išvysti su aukštakulniais. Gyvenu ramų gyvenimą, Klaipėdos gatvėse pasirodau kaip normalus žmogus, o ne podiumo žvaigždė“, – patikino stilistė.

Likimo pirštas

Dabartinėje savo veikloje Olga nesijaučia atsitiktiniu žmogumi. Į šią sritį profesionali interjero dizainerė pasuko pamažu, tarsi pasroviui nešama gyvenimo aplinkybių.

„Man visada buvo įdomūs dalykai, susiję su įvaizdžio formavimu. Bet tiesiog leidau sau plaukti pasroviui ir atsirasti tinkamoje vietoje tinkamu metu. Turėčiau už tai padėkoti Viktorijai Vaišvilaitei-Skirutienei, kuri patikėjo manimi savo fotosesijose ir su kuria kartu sukūrėme nemažai darbų“, – pripažino Olga, neretai ir pati tampanti Viktorijos darbų modeliu.

Vasarą papildoma kūrybine veikla – iškilmingų renginių dekoravimu – užsiimanti moteris svarstė, jog tai tapo savotiška ankstesnių jos darbų tąsa.

„Interjero kūrimą iškeičiau į švenčių dekoravimą, kartu su Viktorija per metus sukuriame apie 10 vestuvinių istorijų“, – pasakojo įvaizdžio stilistė.

Menas keisti gyvenimus

Olga neneigė, jog kliaujasi ne tik savo matymu, pojūčiais. Patirties stilistė sėmėsi iš garsių šios srities profesionalų, iš kurių didžiausią įtaką jai padarė garsus mados teoretikas ir analitikas Konstantinas Bogomolovas bei mados istorikas Aleksandras Vasiljevas.

„Daug žmonių mokosi, bet reikia turėti ne tik akį, tam tikrą pojūtį, bet ir sėkmę. Neužtenka būti puikiam profesionalui, reikia kažkokio postūmio, tikėjimo, kaip šiuo atveju, kai Tina ir Tadas patikėjo manimi. Man pasisekė, nes aš kito paaiškinimo neturiu“, – prisipažino pašnekovė, po televizijos projekto sulaukusi naujų profesinių iššūkių.

Olga tikino, jog jos darbe ją „veža“ viskas – nuo pirminės idėjos iki rezultato.

„Jaučiu begalinį malonumą, kai žmogus save naujai pamato veidrodyje. Ta emocija, džiaugsmas akyse – didžiausias atpildas už tavo darbą. Galbūt tie pokyčiai privers pakeisti ir gyvenimo būdą. Ir daug kam taip atsitinka. Žmonės įsimyli, pamato save iš naujo, priima lemtingus sprendimus“, – patyrė pašnekovė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų