Pereiti į pagrindinį turinį

A. Žvinys ir I. Norkutė: mūsų vasaros – parduotos

2015-01-05 10:45
DMN inf.

Aktorius Aurimas Žvinys jau šeštus metus iš eilės pusę savo vasarų praleidžia Naisių kaime, kur filmuojasi viename ilgaamžiškiausių lietuviškų serialų „Naisių vasara“. LRT eteryje pradedamos rodyti naujausios „Naisių vasaros“ serijos pratęs pasakojimą apie unikalų Šiaurės Lietuvos miestelį ir jo herojus.

Aurimas Žvinys, seriale atliekantis Pijaus vaidmenį, prisimena pačią „Naisių vasaros” pradžią ir tikina, kad serialas radikaliai pasikeitė. „Tai buvo labai graži idėja, kuri metams bėgant virto „kūnu”, o galiausiai tapo reiškiniu, – sako aktorius. – „Naisių vasara” yra gerosios praktikos pavyzdys.“

Aurimo manymu, serialo kūrėjai pasirinko labai teisingą kryptį bendroje rinkoje. „Mes stengiamės paprastą, nuoširdų gyvenimą „Naisių vasaroje“ parodyti be smurto, alkoholizmo, keiksmažodžių ir vulgarumo, – pasakoja, – be mūsų televizijos rinkoje nedaug kas siūlo tokį formatą.“ 

„Mes Naisių kaime visi kaip šeima, tikra bendruomenė – gyventojų vardus žinome, visada susitikę pasišnekučiuojam, – šypsosi Aurimas, – žinome, kas bites augina, o kas pieno turi.“ Ir pasakoja, kad dažnai nutinka juokingų situacijų, kai prireikia kokio rakando ar daržovės – beldžiasi tuomet kūrybinė komanda į duris ir prašinėja. „Naisių gyventojams niekada nieko negaila, jų širdys – atviros…”, – tvirtina aktorius ir prisipažįsta į Naisius visada sugrįžtantis kaip į savo gimtą kaimą.

Nors Aurimas užaugęs blokiniame Vilniaus miesto daugiabutyje, jis visuomet jautė sentimentus gamtai ir kaimui: „Buvo laikai, kai kaimas išgyveno krizę,  jaunimas bėgdavo į miestus ir mažose bendruomenėse likdavo tik seneliai ir pijokai.“ Dabar, pasak jo, vyksta kaimo atgimimas, tik šiek tiek kito pavidalo – kaip privačių namų bendruomenės. Žmonės kraustosi į namus už miesto, vertina tylą, gamtą, nori pažinoti savo kaimynus aplinkui.

Aurimas su savo žmona taip pat aktore Inga Norkute niekada negalvojo iškeisti miestą į kaimą, tačiau prasitaria, kad labai dažnai kalba apie sodybą. „Gavau palikimą iš močiutės, sodybą Aukštaitijoje, Molėtų rajone, – pasakoja Aurimas, – po truputį ją puoselėjame: sodiname želmenis, tvarkome visą aplinką.” Bėda ta, kad visos aktorių poros vasaros dabar – parduotos. Tačiau Aurimas tikina, kad, atėjus laikui, vasaros bus skirtos jųdviejų sodybai.

Naisiai, tuo tarpu, pasitinka dar vieną ypatingą vasarą. Nors kaimo gyvenimas po archeologų išvykimo gali pasirodyti grįžęs į vėžes, gyvenimas iš tikrųjų niekada vėžėmis nevažiuoja.

Viena vyriausių Naisių gyventojų – senolė Anelė patirs ypač netikėtą sukrėtimą. Jos namuose įniks lankytis antstolis. Už dukros Mildos skolas namą bus bandoma areštuoti ir parduoti iš varžytinių. Tokiame amžiuje netekti mylėtų ir puoselėtų namų, žemės, likti išlaikytine ir kampininke pas kažką?.. Tokios istorijos baigties kaime vis dar grafiene vadinama Anelė nesitikėjo. Ar išdidi moteris susitaikys su tuo?

Kaimo žiniuonį Rapolą ims lankyti keistos nuojautos. O į Naisius atvykę entuziastingi romantikai Agnė ir Justinas išgyvens ir atradimų džiaugsmą, ir kančią: Justinas be atsako įsimylės Naisių kultūros projektų kuratorę Jurgą, o Agnė, matydama bendramokslio kančias, būdama jo išpažinčių klausytoja ir neišsiųstų meilės laiškų redaktorė, pati į Justiną ims žvelgti kitomis akimis. 

Intriguojančią paslaptį parsiveš ir visą kaimą spėlioti privers Gedimino bei Sigitos dukra Auksė: iš užsienio ji grįš su vaikeliu ant rankų! Kaime kils daug kalbų, net trys Naisių vyrai bus linksniuojami kaip Auksės vaikučio tėvai. Kiek visgi vyrų buvo suviliojusi Auksė ir kas tikrasis vaiko tėtis?

O kokia moteris šįkart sukels didelių problemų visų numylėtam veikėjui Pijui? Juk dažniausiai Amūras sužeidžia po du...

Įtraukiančios istorijos, įkvepiantys tikros Lietuvos vaizdai ir gyvenimiškos pamokos – jau naujajame „Naisių vasaros“ sezone jau nuo šiandien, pirmadieniais-ketvirtadieniais, 17.45val., tik per LRT!

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų