Emigrantų nuotykiai keltuose: į restoraną – vienais apatiniais

Užsienyje uždarbiaujantys mūsų tautiečiai girtų linksmybių neatsisako net jūroje. Laivuose padauginę lietuviai taip įsisiautėja, kad praranda sveiką protą. Panašiai atsitiko ir klaipėdiečiui, kurį kelte esą suviliojo ir apšvarino išvaizdi ukrainietė.

Prarado uždirbtus pinigus

Klaipėdietis Virginijus A. (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi – I.L.) pragaištingą kelionę keltu, kuriame prarado visus su savimi turėtus pinigus ir vertingus daiktus, prisimins dar ilgai.

Ne tik dėl didelių finansinių nemalonumų, bet ir dėl patirtos gėdos.

Tiesa, pats Virginijus kaltinimais nesisvaido ir kalba iš esmės – dėl visų jį ištikusių blogybių kaltas alkoholis.

"Niekam pretenzijų neturiu, tik sau", – liūdnai tarstelėjo jis.

Plukdė įspūdingą sumą

38-erių Virginijus A. daug metų dirba vienoje Norvegijos statybos įmonėje. Pradėjo nuo paprasto darbininko, vėliau tapo apdailininku, o prieš kelerius metus buvo pakeltas į aukštesnes – statybos darbų vadovo – pareigas.

Didėjo ir lietuvio atlyginimas – atskaičius mokesčius nuo 3 tūkst. iki 5,5 tūkst. eurų per mėnesį.

Vyras pasakojo dirbantis dar ir savaitgaliais, švenčių dienomis.

"Dauguma Osle gyvenančių lietuvių užsiima vadinamąja chaltūra, nes tai finansiškai naudinga. Darbdavys moka dvigubai ir tiesiai į rankas. Po kelių mėnesių gali parsivežti į Lietuvą dar vieną papildomą algą. Darbštiems žmonėms Norvegija – svajonių šalis", – įsitikinęs jis.

Į Klaipėdą pas šeimą – žmoną su dviem vaikais Virginijus stengiasi sugrįžti bent kartą per pusantro mėnesio. Dažniausiai plaukia laivu iš Švedijos. Taip nutiko ir pastarąjį kartą.

Bendrovės "DFDS Seaways" keltu iš Karlshamno į Klaipėdą keliavęs lietuvis su savimi turėjo poros mėnesių uždarbį – bemaž 10 tūkst. eurų.

Kartu su juo plaukė ir keli pažįstami lietuviai, su kuriais Virginijus pradėjo kelionę bare.

Viskis liejosi laisvai

"Ragavome viskį ir linksmai šnekučiavomės. Paprastai plaukiant namo lietuvių nuotaikos keltuose būna puikios – kišenės pilnos grynųjų, atostogos. Taip buvo ir tą kartą. Pinigų per daug neskaičiavome, gėrimai liejosi laisvai. Tada prie mūsų vyriškos kompanijos prisėdo išvaizdi ne daugiau nei trisdešimties šviesiaplaukė. Kalbėjo rusiškai, pasisakė esanti ukrainietė ir kad pirmą kartą keliauja į Lietuvą aplankyti giminaičių", – detales atsiminė pašnekovas.

Nežinia, per didelis alkoholio kiekis ar įspūdinga moters išvaizda lėmė, kad Virginijui ji tapo vis įdomesnė. Netrukus įsismaginusi porelė paliko barą.

"Kai "atsirašė" draugai, likome dviese. Kalbėjomės apie nereikšmingus dalykus, kai pasijaučiau labai apsvaigęs ir pasiūliau jai eiti į savo kajutę. Moteris sutiko", – atviravo Virginijus.

Kas įvyko po to, klaipėdietis gali tik spėlioti, nes atsimena labai nedaug – kad prisėdo ant lovos, ėmė lietis vaizdas, užplūdo tamsa.

Moteris maskavosi peruku?

"Prabudau ryte nuo didelio galvos skausmo. Buvo baisiai bloga – ir fiziškai, ir morališkai. Iškart pasigedau piniginės, krūvelės pinigų, kurie buvo tarp drabužių lagamine – iš viso apie 9,8 tūkst. eurų. Dingo net laikrodis nuo rankos, žmonai vežti kvepalai. Galėjau ką nors užsipulti, apšaukti, ieškoti tos moters, bet jaučiau tokią didelę gėdą, kad net draugams nepajėgiau pasisakyti, kas iš tikrųjų tąnakt įvyko. Gal į gėrimą įpylė kokių nors vaistų, gal ir pats buvau per girtas, kad pasipriešinčiau", – spėliojo Virginijus.

Tą rytą vyro galvoje sukosi tik viena mintis – ką reikės atsakyti žmonai, vaikams, kai šie klaus, kur dingo sunkiai uždirbti šeimos pinigai.

Kiek prablaivėjęs Virginijus dar bandė ieškoti nepažįstamosios. Tačiau veltui.

Tarp maždaug pusės tūkstančio kelte plaukusių keleivių tikėtis rasti tariamą ukrainietę, kuri veikiausiai buvo su peruku, būtų naivu.

Neištikimybė ją žeistų labiau nei prarasti pinigai.

"Liūdniausia, kad nėra kam pasiskųsti. Jei būčiau kreipęsis į policiją, apie mano nuotykius būtų sužinojusi ir žmona. Neištikimybė ją žeistų labiau nei prarasti pinigai. Tenoriu įspėti žmones, kad būtų budrūs ir nepakliūtų į apgavikių pinkles", – užbaigė klaipėdietis.

Vyras atrodė kaip miręs

Nemaloni ne tik klaipėdiečio Virginijaus istorija.

Baisius išgyvenimus kelte patyrė ir daugiau nei prieš metus kelionėje sumuštas kaunietis Remigijus K.

Vyras su draugais plaukė bendrovės "Tallink" Ryga–Stokholmas–Ryga keltu.

Laive kauniečių draugų kompanija pasidalijo į dvi grupes. Vieni nusprendė prisėsti prie staliuko ir pasižiūrėti vakarinę programą, kiti – apsilankyti klube.

Nemalonios akistatos Remigijus K. sulaukė, kai nusprendė draugus pasikviesti iš klubo.

Vos susitikus su bičiulių kompanija, kaunietis pamatė jo link bėgantį nepažįstamą vyrą. Išsišokėlis buvo pusnuogis, be marškinėlių, vien treninginėmis kelnėmis.

Kas vyko vėliau, vyras neatsimena, tik tiek, kad pabudo gulintis ant žemės.

Viskas nutiko taip netikėtai, kad net šalia buvę draugai sutriko ir nesivijo užpuoliko. Smūgio būta labai stipraus. Remigijus K. be sąmonės pragulėjo 10 minučių.

Kartu buvę draugai labai išsigando, nes nukritusiam ant denio Remigijui sutriko kvėpavimas. Akimirką net atrodė, kad vyras miręs.

Medikai jam diagnozavo smegenų sukrėtimą, dviejose vietose lūžusį žandikaulį.

"Ardosi" jau registratūroje

Ilgametis kelto kapitonas neslepia, kad laivuose galima pamatyti pačių netikėčiausių kuriozų; ir išgertuvės – dar ne pati didžiausia blogybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rtyjb

Rtyjb portretas
Naivu ieskoti 30m mergina tarp 500 zmoniu? Kiek ten tokiu merginu per reisa buna? 10-20.. be to ir kameros dar ir pasisinti neimanoma...

štai taip

štai taip portretas
Kaip matote visur reikalingas blaivus protas ir padorumas. Kai visa tai prarandama-rezultatai ne kokie.

NU JO

NU JO portretas
Vietoj tukstantuku seimai-siurprizas,tuscios kisenes ir,kaip dazniausia buna,zmonai dovanele,kokia nors venerine liga.Jos vel pradejo sparciai plisti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių