Ambasadorė J. Raguckienė įteikė skiriamuosius raštus Juodkalnijos prezidentui

  • Teksto dydis:

Lietuvos ambasadorė Kroatijoje Jūratė Raguckienė penktadienį Podgoricoje įteikė skiriamuosius raštus Juodkalnijos prezidentui Milo Džiukanovičiui.

Po ceremonijos vykusio pokalbio metu, kaip informuoja Užsienio reikalų ministerija, aptartos dvišalių ryšių stiprinimo galimybės ekonomikos, kultūros, švietimo ir mokslo srityse, bendradarbiavimas Šiaurės Atlanto sutarties organizacijoje.

J. Raguckienė pažymėjo, kad Lietuva tvirtai ir nuosekliai remia Juodkalnijos narystės Europos Sąjungoje siekius ir yra pasirengusi pasidalyti savo sukaupta patirtimi. Ji džiaugėsi pastaraisiais metais intensyvėjančiais dvišaliais ryšiais – tarpparlamentiniu, ministerijų ir kitų institucijų lygiu, šiemet Lietuvoje vykusiais Juodkalnijos užsienio reikalų ministro ir prezidento vizitais. J. Raguckienė ir M. Džiukanovičius taip pat aptarė epidemiologinę padėtį ir jos sukeltus iššūkius.

Juodkalnijos prezidentas patvirtino, kad narystė ES lieka svarbiausiu Juodkalnijos prioritetu ir padėkojo Lietuvai už paramą regiono integraciniams siekiams.

Lietuva ir Juodkalnija diplomatinius santykius užmezgė 2006 metų liepos 18 dieną. J. Raguckienė yra ketvirtoji Lietuvos ambasadorė Juodkalnijai, reziduoja Kroatijos sostinėje Zagrebe.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių