Pereiti į pagrindinį turinį

Armėnija liks ištikima europietiškoms vertybėms

2013-11-28 11:31
BNS inf.
AFP nuotr.

Pasirinkusi stoti į Muitų sąjungą Armėnija vis viena išliks ištikima europietiškoms vertybėms, Seime vykstančiame tarptautiniame renginyje sakė Armėnijos parlamento Užsienio reikalų komiteto vadovas Artakas Zakarianas.

"Armėnija išlieka ištikima europietiškoms vertybėms ir principams. Mūsų politika neturėtų susiaurinti mūsų aktyvaus dialogo su Europos Sąjunga", - sakė A.Zakarianas.

Komiteto vadovas taip pat kritikavo, jog sprendžiant Europos Sąjungos (ES) ir Armėnijos asociacijos sutarties parafavimo klausimus trūko aiškumo, nes sutarties tekstas nebuvo plačiau žinomas, su juo nebuvo susipažinusi visuomenė. Savo kalboje Armėnijos atstovas pažymėjo, kad Rusija visuomet buvo ir išlieka svarbi šalies partnerė, bet tokia yra ir Europos Sąjunga.

Armėnijos sprendimas stoti į Rusijos vadovaujamą Muitų sąjungą užkirto kelią jai parafuoti asociacijos ir laisvos prekybos sutartį su ES.

Armėnijos prezidentas apie stojimą į Muitų sąjungą pranešė rugsėjį po susitikimo su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu.

Anksčiau tikėtasi, kad Armėnija galėtų parafuoti asociacijos ir laisvos prekybos sutartį su ES per Rytų partnerystės viršūnių susitikimą, ketvirtadienį prasidėjusį Vilniuje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų