Pereiti į pagrindinį turinį

Atsistatydino žemės ūkio ministras V. Jukna

2014-07-09 14:22

Žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna atsistatydina - trečiadienį jis premjerui Algirdui Butkevičiui įteikė atsistatydinimo pareiškimą.

Vigilijus Jukna
Vigilijus Jukna / A. Ufarto/BFL nuotr.

Žemės ūkio ministras „darbietis“ Vigilijus Jukna atsistatydina - trečiadienį jis premjerui Algirdui Butkevičiui įteikė atsistatydinimo pareiškimą.

Žemės ūkio ministerija pranešė, kad V.Jukna sprendimą priėmė dėl šeimyninių aplinkybių.Ministro atstovė spaudai Jolanta Butkevičienė BNS teigė, kad atsistatydinimas nesusijęs su prezidentės ministerijai išsakyta kritika: „Visiškai nesusiję“.

Premjero patarėja Evelina Butkutė-Lazdauskienė BNS sakė, kad premjeras V.Juknos atsistatydinimo prašymą gavo trečiadienį. Tačiau kadangi premjeras jau išvyko į Klaipėdą, kur ketvirtadienį posėdžiaus SGD terminalo statybos priežiūros komiteto posėdis, tai pareiškimą jis tikriausiai pasirašys penktadienį.

A.Butkevičius per savo atstovę BNS pakartojo esą patenkintas V.Juknos darbu.

Praėjusią savaitę V.Jukna pareiškė, kad svarstytų apie atsistatydinimą, jeigu išgirstų konkrečių priekaištų dėl neskaidrios veiklos, tačiau jų iš šalies prezidentės jis esą neišgirdo. Po susitikimo D.Grybauskaitė teigė, kad dėl Žemės ūkio ministerijos veiklos neskaidrumo kyla daugiausia problemų.

Prezidentė praėjusią savaitę pareiškė, kad netvirtins ministrų, kurie neatleis vadinamajame „juodajame sąraše“ esančių viceministrų. Birželio viduryje atsistatydino žemės ūkio viceministras „darbietis“ Rytis Šatkauskas dėl, pasak jo, skleidžiamos informacijos, kad jis dirba neskaidriai - taip R. Šatkauskas esą siekia, kad būtų atliktas tyrimas dėl jo veiklos.

Ministerija taip pat turėjo teisintis, kai balandį Seimo narės „darbietės“ Vitalijos Vonžutaitės vyras Sergejus Fedotovas laimėjo Valstybinės augalininkystės tarnybos (VAT) vadovo konkursą.

Žvejams ir Specialiųjų tyrimų tarnybai įtarimų buvo sukėlusi ir ministro patvirtinta žvejybos kvotų tvarka. Ginčas tarp žvejų ir Žemės ūkio ministerijos kilo pernai kovą, kai ministras pasirašė įsakymą, kuriuo kvotos skirstomos pagal paskutinių 6 metų, o ne trejų, kaip iki tol, sugautų žuvų kiekį.

STT praėjusių metų pabaigoje paskelbė, kad žvejybos kvotų skyrimo tvarka palanki ilgiau žvejojančioms įmonėms. Anot STT, skirstant kvotas, atsižvelgiama tik į vieną kriterijų - per šešerius metus įmonės sugautą žuvų kiekį, todėl ilgiau žvejojančios įmonės visada gaus daugiau kvotų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų