Bus siūloma dar kartą perskaičiuoti balsus Utenos apygardoje

Reaguodama į Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) kreipimąsi dar kartą perskaičiuoti balsus Utenos vienmandatėje apygardoje, kurioje Seimo rinkimuose varžėsi socialdemokratų lyderis Gintautas Paluckas ir konservatorių atstovas Edmundas Pupinis, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį šaukia posėdį. VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė teigia, kad posėdyje bus siūloma vienai iš Vilniaus rinkimų komisijų penktadienį dar kartą perskaičiuoti balsus, kad nebeliktų jokių abejonių.

„Galime patvirtinti, kad VRK gavo Lietuvos socialdemokratų partijos skundą dėl balsų perskaičiavimo Utenos apygardos rinkimų komisijoje“, – Eltai teigė L. Matjošaitytė, akcentuodama, kad socialdemokratai prašo komisijos Utenos apygardoje nedelsiant perskaičiuoti balsus.

VRK pirmininkė tikina, kad siekiant išsklaidyti visas kilusias abejones ketvirtadienį kviečiamas VRK posėdis, kuriame bus siūloma balsus Utenos vienmandatėje apygardoje dar kartą perskaičiuoti.

„Rytoj, dienos pabaigoje, kviečiu komisijos posėdį, kur bus siūloma, siekiant išsklaidyti absoliučiai visas abejones ir pavesti šios vienmandatės apygardos balsų perskaičiavimą vienai iš Vilniuje esančių rinkimų komisijų. (...) Kviesime stebėtojus, kandidatų atstovus, „Baltųjų pirštinių“ atstovus, kuo daugiau stebėtojų, kad galiausiai įsitikintume visi, ar teisingai Utenos apygarda perskaičiavo rinkėjų balsus“, – sakė L. Matjošaitytė.

„Mūsų noras yra, kad nebeliktų absoliučiai jokių abejonių ir visiems būtų įneštas absoliučiai maksimalus aiškumas šioje vietoje, kas gi buvo rinkimų nugalėtojas ir kokia ten situacija“, – pridūrė ji.

L. Matjošaitytė taip pat teigė siūlysianti, kad Utenos apygardos balsai būtų perskaičiuojami jau penktadienį.

„Iš mano pusės yra noras, kad jau penktadienį atskira komisija, dalyvaujant stebėtojams, perskaičiuotų visus rinkėjų balsus šioje vienmandatėje Utenos apygardoje ir šeštadienį komisijos posėdyje, kad jau tvirtinant visus rezultatus žinotume aiškią situaciją, ar galime pasitikėti balsų perskaičiavimu, kuris buvo pirmadienį, ar kažkas pasikeitė“, – sakė ji.

VRK pirmininkė taip pat informavo, kad posėdyje bus aptartas ir komisijos pirmininkės, kuri yra konservatorių kandidato Utenos apygardoje patarėja, klausimas.

„Posėdyje aptarsime ir kaip buvo su komisijos pirmininke, kadangi gavome informacijos, kad komisijos pirmininkė yra vieno iš kandidatų padėjėja, koks jos vaidmuo buvo balsų skaičiavimo procese. Komisijos nariai turės pristatyti, ką matė, ką pastebėjo, ką užfiksavo, neatmetame galimybės, kad suteiksime žodį pasisakyti ir komisijos pirmininkei“ , – patikino L. Matjošaitytė.

Socialdemokratai trečiadienį VRK įteikė kreipimąsi dėl balsų perskaičiavimo

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotojas Justas Pankauskas informuoja, kad kreipimasis perskaičiuoti basus Utenos vienmandatėje apygardoje VRK buvo įteiktas trečiadienį.

„Įteikėme kreipimąsi VRK, prašydami perskaičiuoti balsus objektyviai ir sąžiningai dėl visų tų aplinkybių, kurios susidariusios Utenos rinkimų apygardoje: dėl to, kad komisijos pirmininkė yra tiesioginių interesų atvirame konflikte, nes vadovavo komisijai savo darbdavio balsus perskaičiuojant, dėl nepilnai užsegtų maišų, kuriuos matė ir VRK atstovai, atvykę į balsų perskaičiavimą“, – sakė J. Pankauskas.

„Taip pat dėl tų balsų, kurie atkeliavo vėliau, ne iki balsavimo pabaigos ir dėl 286 biuletenių, kurie yra tariamai pripažinti negaliojančiais, juos taip pat, manome, kad turėtų nešališkai peržiūrėti VRK ir įvertinti, ar iš tikrųjų tarp tų biuletenių, kurie nepagrįstai pripažinti negaliojančiais, nėra galiojančių“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad Utenos apygardoje po sekmadienį vykusio antrojo Seimo rinkimų turo susiklostė nedažnai pasitaikanti situacija – E. Pupinis ir Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas sulaukė identiško rinkėjų palaikymo.

Pirmadienį balsai apygardoje buvo perskaičiuoti ir paskelbta, kad mandatą laimėjo konservatorius Edmundas Pupinis. Susumavus galutinius rezultatus buvo pranešta, kad Utenos apygardoje už E. Pupinį balsavo 7 076 piliečiai, o už G. Palucką 7 071.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kembrikas

kembrikas portretas
pASITARE VSU LUKASESKU .VISAI RAUDONASIS NUKVAKO.

ALGIS

ALGIS portretas
Gintautai , paprašyk , kad nusiraminimui Kaušpėdas padainuotų ''NE TAU MARTYNAI MĖLYNAS DANGUS''

Ką reikėjo?...

Ką reikėjo?... portretas
Pasirodyti pirmajam komentatoriui labai nemandagiu, keikūnėliu?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių