Būsimasis Seimo pirmininkas V. Pranckietis patarėju pakvietė Č. Juršėną

  • Teksto dydis:

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatas į Seimo pirmininkus A.Stulginskio universiteto profesorius Viktoras Pranckietis visuomeniniu patarėju pakvietė dirbti buvusį parlamento vadovą socialdemokratą Česlovą Juršėną.

„Turiu Česlovo Juršėno sutikimą tapti mano visuomeniniu patarėju. Labai didžiuojuosi tuo“, – trečiadienį Seime žurnalistams sakė V.Pranckietis.

Anot jo, 78 metų Č.Juršėnas turi daug politinio darbo ir vadovavimo parlamentui patirties, galės būti jo mokytoju šioje srityje.

Č.Juršėnas parlamento pirmininko pareigas ėjo 1993–1996 metais ir 2008 metais. Keletą kartų buvo išrinktas Seimo vicepirmininku.

Pirmąja savo pavaduotoja V.Pranckietis tvirtino siūlysiąs partijos kolegę Seimo narę Rimą Baškienę. Tarp vicepirmininkų jis mato ir socialdemokratų lyderį, dabartinį premjerą Algirdą Butkevičių.

„Manau, kad tai kompetentingas politikas, labai gerai, kad eina į komandą“, – teigė V.Pranckietis.

Jo teigimu, tokios didelės komandos, kaip dabar numato Seimo statutas, – septynių pavaduotojų – jam neprireiks.

„Esame numatę statutą pakeisti ir sumažinti Seimo pirmininko pavaduotojų skaičių iki penkių. Manome, kad to turėtų užtekti“, – tvirtino kandidatas į parlamento pirmininkus.

Seimo vadovas bus renkamas pirmadienį, lapkričio 14 dieną, per pirmąjį naujojo parlamento posėdį.

V.Pranckietis trečiadienį Seime žurnalistams sakė, kad anksčiau stebėdamas parlamento posėdžius atkreipdavo dėmesį, kad Seime trūksta susiklausymo, per daug tuščio oponavimo, net esama patyčių.

„Man visada atrodė, kad susiklausymo nėra per daug. Toks lyg pasibedžiojimas dėl nieko, kitą kartą arba iš esmės norėjimas kalbėti priešingai negu kalba kitas žmogus, dirbtinas oponentiškumas. Tai erzindavo turbūt tiek jus, tiek mus, visus žiūrinčiuosius“, – sakė kandidatas.

Jis taip pat teigė, kad jį nustebino Seimo statute numatytos politikus drausminančios taisyklės.

„Jeigu paklaustumėte, kas mane labai stebino, tai nustebino, kad statute įrašyta nemažai tokių drausminančių taisyklių. Man atrodė, kad galbūt jos perteklinės, bet kai kalbėjau su daugeliu žmonių, jie paliudijo, kad jų reikia norint suganyti visų norus ir jėgas“, – kalbėjo V.Pranckietis.

Nors anksčiau politinėje veikloje nedalyvavo, agronomo išsilavinimą ir biomedicinos mokslų daktaro laipsnį turintis mokslininkas tvirtino manąs, kad yra tinkamas būti Seimo pirmininku.

„Partija mano, kad esu tinkamas, ir aš manau, kad esu tinkamas. Mano darbas visada buvo susijęs su žmonėmis, su bendravimu, su vadyba. Manau, kad tos kompetencijos tik perkeliamos į kitą lygmenį, manau, kad tas lygmuo yra labai aukštas, man net neįsivaizduojamas dabar, bet ateityje, tikiuosi pateisinti visus lūkesčius, kad nenuvilčiau jūsų ir Lietuvos žmonių“, – trečiadienį Seime kalbėjo jis.

V.Pranckietis gimė 1958 metais Kelmės rajone Rutelių kaime, mokėsi Tytuvėnų vidurinėje mokykloje, Tytuvėnų tarybinio ūkio technikume ir dirbo šio ūkio sodo agronomu, 1977–1982 metais studijavo Lietuvos žemės ūkio akademijoje, kur įgijo mokslinio agronomo kvalifikaciją. 1984–1986 metais jis tarnavo sovietų armijoje. Grįžęs iš jos V.Pranckietis Lietuvos žemės ūkio akademijoje įsidarbino asistentu, vėliau pradėjo kilti karjeros laiptais: buvo Agronomijos fakulteto prodekanas, vyr. asistentas, Sodininkystės ir daržininkystės katedros vedėjas, Aleksandro Stulginskio universiteto Agronomijos fakulteto dekanas.

1998 metais jis eksternu apgynė biomedicinos mokslų daktaro disertaciją, šiemet jam suteiktas profesoriaus vardas.

Jis nurodo nuo 1999 metų ūkininkaujantis, pagrindinė veikla – sodininkystė. 2015 metais V.Pranckietis išrinktas į Kauno rajono savivaldybės tarybą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PROTINGAI

PROTINGAI portretas
PASIRINKIMAS PROTINGAS NES JURSENAS PROTINGAS

Anonimas

Anonimas portretas
labai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių