Pereiti į pagrindinį turinį

A. Butkevičius finansų ministre siūlys skirti R. Budbergytę

2016-03-17 12:16
BNS inf.
Š. Mažeikos / BFL nuotr.

Premjeras Algirdas Butkevičius finansų ministre vietoj Rimanto Šadžiaus siūlys skirti dabartinę Lietuvos atstovę Europos Audito Rūmuose Rasą Budbergytę.

Tai jis patvirtino ketvirtadienį žurnalistams Seime.

„Taip siūlysiu ponią Budbergytę į finansų ministrus. Todėl kad jos kompetencija atitinka finansų ministro pareigoms užiimti“, - pareiškė jis.

A.Butkevičius vėliau BNS sakė, kad su R.Budbergyte jau aptarė jos kandidatavimą į finansų ministrus.  

„Keletą kartų... Kaip sakyti, galutinio sprendimo nebuvo dar. Šiandien, galiu pasakyti, kad apie tai kalbėjome“, - BNS sakė A.Butkevičius.

Lietuvos atstovė Europos Audito rūmuose R.Budbergytė BNS trečiadienį patvirtino dalyvausianti spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose su valdančiąja Socialdemokratų partija.

Paklaustas, ar jau yra nutarta, kokioje pozicijoje - vienmandatėje ar daugiamandatėje apygardoje R.Budbergytė sieks parlamentarės mandato, premjeras sakė, kad tokio sprendimo dar nesą.

„Pas mus pirmiausia turi būti... žmonės turi kandidatuoti vienmandatėse apygardose, aišku, tada ir  sąraše“, - BNS teigė jis.

R.Budbergytės kadencija Europos Audito Rūmuose baigiasi gegužės mėnesį. Finansų ministre ji galėtų tapti, jeigu dabartinis ministras R.Šadžius bus paskirtas Lietuvos atstovu Europos Audito Rūmuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų