Pereiti į pagrindinį turinį

A. Butkevičius: partnerystės įstatymas su Bažnyčia derintas pagal įprastą procedūrą

2015-06-18 06:19
BNS inf.
Tomo Raginos nuotr.

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius sako, kad partnerystės klausimas su Katalikų bažnyčia derintas pagal galiojančią įprastą procedūrą, leidžiančią nuomonę pareikšti įvairioms suinteresuotoms šalims.

„Mane labai nustebino ta kritika. Mes visus įstatymo projektus prieš įtraukdami į darbotvarkę deriname su visais partneriais, ir reglamentas reikalauja, kad mes per tam tikrą laikotarpį gautume atsiliepimus iš įvairiausių partnerių – socialinių arba kitokių. Ir buvo gautas raštas iš Vyskupų konferencijos, kad jie prašo, kad dar šitas klausimas būtų nukeltas vėlesniam laikotarpiui, nes jų teisininkai turi kai kurių pasiūlymų ir mes atsižvelgėme į tokį pasiūlymą, atsižvelgėme ir į kitų partnerių gaunamus pasiūlymus“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė A.Butkevičius.

Jo teigimu, šis klausimas kitą savaitę numatytas įtraukti į darbotvarkę, nepriklausomai nuo to, ar bus gauti pasiūlymai.

„Kažkodėl labai jautriai buvo sureaguota, kada buvo tas pasakyta viešai“, – stebėjosi ministras pirmininkas.

Teisingumo ministerija Vyriausybei yra pateikusi projektą, kuriuo partnerystę siūlo leisti tik tarp vyro ir moters.

Seime devyni liberalai ir socialdemokratai kovo pabaigoje įregistravo kitą įstatymo projektą, kuris leistų tiek skirtingos, tiek tos pačios lyties asmenų partnerystę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų