Pereiti į pagrindinį turinį

A. Butkevičius pasveikino L. Straujumą antrą kartą tapus Latvijos premjere

2014-11-05 12:28
BNS inf.
V. Skaraičio / BFL nuotr.

Lietuvos Vyriausybės vadovas Algirdas Butkevičius trečiadienį pasveikino Latvijos ministre pirmininke antrai kadencijai paskirtą Laimduotą Straujumą.

„Džiugu, kad galėsime tęsti parama ir abipusiu supratimu pagrįstą bendradarbiavimą. Noriu Jus patikinti, kad Lietuva nepaprastai vertina artimus ir šiltus ryšius tarp mūsų valstybių, ir esu tikras, kad intensyvūs ir draugiški santykiai ir toliau plėtosis kuo geriausia linkme, o tarpusavio supratimas padės kartu spręsti problemas, dirbti ir tiesti kelius į ateitį“, – sakoma A.Butkevičiaus sveikinimo laiške.

Pasak Vyriausybės vadovo, Lietuvą ir Latviją jungia ne tik per amžius užsimezgę stiprūs istoriniai ryšiai, intensyvi europinė darbotvarkė ir bendri saugumo siekiai, bet ir sėkmingas bendradarbiavimas regioniniuose ir globaliuose formatuose.

Trečiadienį Latvijos parlamentas per neeilinį posėdį patvirtino naują Vyriausybę, vadovaujamą L.Straujumos iš valdančiosios centro dešiniųjų partijos „Vienybė“.

100 vietų Seime per balsavimą dėl pasitikėjimo naujuoju L.Straujumos kabinetu paramą jam išreiškė 61 deputatas, 39 balsavo prieš.

Naująją koalicinę vyriausybę suformavo „Vienybė“, centro dešiniųjų Žaliųjų ir valstiečių sąjunga (ZZS) bei konservatyvus nacionalistų Nacionalinis aljansas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų