Buvęs ministras R. Masiulis: labai gaila, kad iki šito nusiritome

Buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis teigia, kad dabartinė situacija susisiekimo sektoriuje atrodo prastai.

„Situacija neatrodo gerai, ypač daug nerimo kelia nomenklatūrinis šešėlis, vėl pakilęs virš šio sektoriaus. Padidintas lėšų skyrimas ministro ir partijos apygardoms, neaiškus premjero gatvės asfaltavimas yra blogi pavyzdžiai, darantys reputacinę žalą ne tik tiems, kas tą daro, bet ir valstybei. Tai nepriimtina ir didelis žingsnis atgal. Negi vėl grįšime į nomenklatūros laikus, kai didžiausią naudą gauna „prieinantys prie valdžios“?“ – feisbuke parašė buvęs susisiekimo ministras.

Anot jo, nerealu, kad ministerija nežinojo apie Upės gatvės asfaltavimo sprendimą.

„Rezervo lėšos yra perskirstomos su tikslu, kad būtų panaudotos iki kalendorinių metų galo. Dėl šios priežasties lėšos skiriamos tiems objektams, kuriuos savivaldybės garantuotai užbaigs iki metų galo, kompensuoti. Ministerija, prieš pateikdama Vyriausybei tvirtinti, turi patikrinti, ar tai bus padaryta. Taip būdavo daroma visada, bent jau man esant ministru.

Tai nepriimtina ir didelis žingsnis atgal. Negi vėl grįšime į nomenklatūros laikus, kai didžiausią naudą gauna „prieinantys prie valdžios“?

Lėšų įsisavinimo galimybė turėjo būti patikrinta ir šį kartą. Todėl manau, kad buvo žinoma, kam yra skiriamos lėšos. Ar premjeras žinojo šią situacija? Jei nežinojo, tai klausimas, kodėl jis nebuvo informuotas?“ – rašė R. Masiulis.

„Kaip bežiūrėsi, situacija atrodo prastai. Labai gaila, kad iki šito nusiritom. Klausimas dabar vienas – ar jau viskas, ar dar laukti tęsinio?“ – pridūrė jis.

ELTA primena, kad kad 15min.lt atliktas tyrimas skelbia, jog iš Vilniaus rajono kelių asfaltavimui papildomai skirtų 300 tūkst. eurų beveik visa suma atiteko Smiglių kaimo Upės gatvės, kurioje gyvena premjeras Saulius Skvernelis, remontui.

Prezidentas Gitanas Nausėda apie susisiekimo ministrą Jaroslavą Narkevičių antradienį Londone kalbėjo kaip apie problemą bei pasilieka prie nuomonės, kad ministras turėtų būti pakeistas.

„Jerunda, vsio zakonno, tai yra argumentai, kurie gal tiko 1996 metais, jie netinka 2019 metais. Turime kalbėti apie Narkevičių kaip apie problemą ir pagaliau nuimti tą miglą, kuri yra viešojoje erdvėje pučiama, kad čia kažkokia koalicija gali sugriūti ar panašiai. Kalbame apie vieno žmogaus, V. Tomaševskio, nenorą pakeisti šitą ministrą, nes šitas ministras yra lengvai tampomas už virvučių, labai patogus. Tai būtų pusė bėdos. Visa bėda, kad šis ministras gali būti ir yra tampomas kitų žmonių ir kitų politikų. Mes tokio ministro sau turėti prabangos neturime ir, manau, jis turi būti keičiamas“, – žurnalistams Londone sakė G. Nausėda.

Pirmadienį po laikino nedarbingumo į darbą sugrįžęs premjeras S. Skvernelis žurnalistams sakė, kad kol kas nemato teisinio pagrindo J. Narkevičiaus atleidimui.

Į tokį premjero pareiškimą netruko sureaguoti Prezidentūra, pastarąją savaitę deklaravusi, kad nebepasitiki susisiekimo ministru. Pasak jos, Vyriausybės vadovas turėtų žinoti, kad į skandalus įklimpusiam J. Narkevičiui galioja ne tik teisiniai, bet ir moraliniai reikalavimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
Todel ir gyvenam kaip atsilikeliai,nes dauguma tasilikeliu palaiko korupcija valstybeja.

ALGIS

ALGIS portretas
karbauskis negali Masiuliui atleisti už vaitkaus atleidimą - ŠITOKĮ KĄSNĮ ATĖMĖ .

Eitu

Eitu portretas
Masiulis ispera geriau patylek ,o kelias turi būti sutvarkyta ar prie skvernelio namų ar prie mano namų tai bendro naudojimo produktas tu konservatpalaikiu išgama
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių