Pereiti į pagrindinį turinį

C. Ashton tvirtina, kad ES durys Ukrainai lieka atviros

2013-11-29 07:38
BNS inf.
B.Barausko / BFL nuotr.

Europos Sąjunga nori plėtoti tvirtus santykius su Ukraina ir palieka duris atviras, nepaisant Kijevo atsisakymo pasirašyti asociacijos ir laisvos prekybos sutartį, penktadienį Vilniuje sakė ES išorės politikos vadovė Catherine Asthon.

"ES durys yra atviros, nes mes tikime, kad tai svarbu tiek jiems, tiek mums. Tikiuosi, kad judėsime pirmyn taip greitai, kaip įmanoma", - žurnalistams sakė C.Asthon, dalyvaujanti ES Rytų partnerystės viršūnių susitikime.

Pasak C.Ashton, ES suinteresuota plėtoti ekonominius santykius su Ukraina. ES pareigūnė pabrėžė, kad jie tik papildytų Ukrainos santykius su kitomis šalimis, turėdama omenyje Rusiją.

"Norime tvirtų santykių su Ukraina. Tikime, kad ypač ekonominėje srityje galime daryti daug ką kartu Ukrainos žmonių ir ES labui. Ir daryti tai papildant bet kokius kitus santykius, kurių jie norėtų", - kalbėjo C.Ashton.

ES vadovams Vilniuje nepavyko įtikinti Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus apsigalvoti ir pasirašyti asociacijos bei laisvos prekybos sutartį. Anksčiau tikėtasi ją patvirtinti Vilniuje penktadienį, bet Ukrainos vyriausybė praeitą savaitę sustabdė derybas, argumentuodama būtinybe atkurti prekybinius ryšius su Rusija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų