Pereiti į pagrindinį turinį

Čekijos parlamento vadovas: situacija prie ES rytų sienos yra bendra problema

2021-11-03 14:14

Situacija prie Europos Sąjungos (ES) rytinės sienos yra bendra problema, sako Vilniuje viešintis Čekijos parlamento vadovas Milošas Vystrčilas.

Scanpix nuotr.

„Susitikime su Seimo pirmininke išsakiau nuomonę, kad situacija prie rytų ES sienos yra mūsų bendra problema ir tai yra ir mūsų atsakomybė ją ginti“, – trečiadienį po susitikimo su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen žurnalistams sakė M. Vystrčilas.

Jis teigė, kad Čekija sutinka su Lietuva, jog reikia peržiūrėti ES migracijos taisykles, ir toliau palaikys Lietuvą „per savo karius, kurie yra dislokuoti, taip pat materialinės pagalbos priemonėmis“.

Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen sakė padėkojusi Čekijos atstovui už „pagalbą migracijos hibridinės atakos akivaizdoje iš Baltarusijos“.

„Ši parama labai svarbi, taip pat kalbėjome, kad būtina būti nuosekliems ginant demokratijos vertybes, nepriklausomai nuo to, ar būtų kalbama apie režimus į Rytus nuo mūsų, ar apie bet kurias kitas šalis, kurios patiria spaudimą, kokį patiriame dėl hibridinės atakos“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Šiemet į Lietuvą neteisėtai pateko beveik 4,2 tūkst. migrantų, nuo rugpjūčio mėnesio buvo apgręžta daugiau nei 5 tūkst. migrantų. Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Vilniuje viešinti Čekijos Senato pirmininko M. Vystrčilo vadovaujama delegacija trečiadienį lankėsi Jonavos rajone, Rukloje, esančiame NATO priešakinių pajėgų batalione, kur susitiko su Čekijos kariais. Vėliau Čekijos Senato delegacija susitiko su Seimo pirmininke V. Čmilyte-Nielsen.

Ketvirtadienį numatomi Čekijos delegacijos susitikimai su prezidentu Gitanu Nausėda ir užsienio reikalų ministru Gabrieliumi Landsbergiu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų