D. Grybauskaitė: yra daug bandymų kėsintis į Lietuvos laisvę

Kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad yra daug mėginimų kėsintis į Lietuvos laisvę.

Dalyvaudama Seime vykusiame Laisvės gynėjų minėjime, D. Grybauskaitė pabrėžė, kad esama daug grėsmių ne tik išorėje, bet ir šalies viduje. Todėl, akcentavo ji, laisvę reikia ginti kiekvieną dieną.  

„Laisvė – labai plati sąvoka, ji priklauso nuo to, kaip mes jaučiamės patys, kiek laisvi ir kiek norime užtikrinti šalia esančio žmogaus laisvę. Laisvę reikia ginti kas dieną, nes yra daug mėginimų kėsintis į mūsų visų laisvę – ne tik iš išorės, bet, dabar matome, ir iš vidaus“, – Seime žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

Laisvę reikia ginti kas dieną, nes yra daug mėginimų kėsintis į mūsų visų laisvę – ne tik iš išorės, bet, dabar matome, ir iš vidaus.

Pirmadienį Seimo Kovo 11-osios Akto salėje vyksta iškilmingas Laisvės gynėjų dienos minėjimas ir Laisvės premijos įteikimo ceremonija.

Iškilmingame minėjime Laisvės kovų dalyviui, Vyčio Kryžiaus ordino kavalieriui Albinui Kentrai bus įteikta 2019 m. Laisvės premija.

Minėjime dalyvauja buvę ir esami šalies vadovai, žuvusiųjų už Lietuvos laisvę artimieji, Laisvės kovų dalyviai, politikai, užsienio šalių diplomatai, Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės ir Persitvarkymo Sąjūdžio Seimo tarybos nariai, kiti svečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kesinasi

kesinasi portretas
tie,kurie tarnauja vergaudami vakaru - rytu 'sajungu' kurejams ,neatsizvelgdami i savo Valstybes ir jos Tautos vidaus interesus.

Hahaha

Hahaha portretas
Atsirado mat ,kur tu ispera buvai kai mes norėjome laisvės,o ka turim dabar tave parsidavuse išdavike jankiams ,o kur musu laisva Lietuva
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių