D. Grybauskaitės žinutė Rusijai: pakėlę kardą nuo jo ir nukentės

  • Teksto dydis:

Lietuvai dvi kadencijas vadovavusi prezidentė Dalia Grybauskaitė sako, kad Vakarai susidūrė su dar vienu išbandymu.

Komentuodama Rusijos sprendimą nepriklausomomis pripažinti pačios sukurtų ginkluotų grupuočių kontroliuojamas teritorijas Ukrainos Donecko ir Luhansko srityse, buvusi šalies vadovė pažymi – tas, kas pakėlė kardą, nuo jo ir nukentės.

„Stiprybės Ukrainai ir jos žmonėms! Vakarams dar vienas išbandymas – ar mokame tik kalbėti, ar galime ir veikti? O užgrobėjams: pakėlę kardą nuo jo ir nukentės! Slava Ukraini!“ – feisbuke antradienį rašė D. Grybauskaitė.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį vėl perstumdė Ukrainos sienas ir, nepaisant užsienio pasipriešinimo, suvereniomis šalimis pripažino separatistinius Luhansko ir Donecko regionus. Dėl to Vakarai ketina skelbti Rusijai sankcijas.

Rusijos užsienio reikalų ministerija ir kitas šalis paragino pasekti Rusijos pavyzdžiu ir taip pat pripažinti teritorijas Rytų Ukrainoje.

Tuo metu 27 ES šalių atstovai antradienį Briuselyje pradėjo savo konsultacijas dėl planuojamų sankcijų Rusijai. Diplomatai agentūrai dpa patvirtino, kad Europos Komisija pateikė konkretų pasiūlymą dėl baudžiamųjų priemonių. Jis, ES šaltinių duomenimis, numato sankcijas daugybei atskirų asmenų, tačiau taip pat ir kitas priemones. Detalės kol kas nežinomos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BE PABAIGOS

BE  PABAIGOS  portretas
IR VĖL TA PATI MUZIKA SU TA PAČIA SOLISTE , IŠ VESTUVINIO OPERETĖS RUSAI PUOJA KOMPOZITORIUS IR DIRIGENTAS JAU DAUGIAU NEI 30 M TAS PAT IR TAS PATS

PUTINAS BIJO LEZBIŲ KUTULIO IR GAZDINIMŲ.

PUTINAS BIJO LEZBIŲ KUTULIO IR GAZDINIMŲ. portretas
.

aaa!

aaa! portretas
Grybų karas. Grybauckaitei kardą duokite!
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių