Pereiti į pagrindinį turinį

Darbą Turkijoje tęsianti Lietuvos ambasada: misija negali nutrūkti

2016-12-20 23:26
BNS inf.

Po Rusijos ambasadoriaus Turkijoje nužudymo ir incidento prie Jungtinių Valstijų atstovybės Lietuvos ambasada tęsia darbą Ankaroje.

Audrius Brūzga
Audrius Brūzga / A.Ufarto/BFL nuotr.

Po naktinių šūvių prie JAV ambasados šios šalies diplomatinės atstovybės Turkijoje antradienį nedirbo. Darbą laikinai nutraukė ir Irano diplomatai.

Nepaisant neramumų, Lietuvos ambasada Ankaroje dirba toliau, nes turi vykdyti savo misiją, sako ambasadorius Audrius Brūzga.

„Čia vyksta labai rimti dalykai. Reikia tai imti domėn, saugotis, bet darbas turi tęstis ir misija negali nutrūkti“, – BNS antradienį sakė A.Brūzga.

Rusijos ambasadorius Andrejus Karlovas pirmadienį buvo nušautas vykstant fotografijos parodos atidarymui Turkijos sostinėje. Diplomatą nušovė turkų riaušių policininkas, šaukdamas „Alepas“ ir „Allahu Akbar“, taip tarsi keršydamas Rusijai už Sirijos miesto Alepo bombardavimą.

Antradienį Turkijos Vyriausybės, Užsienio reikalų ministerijos atstovai ir Turkijoje dirbantys užsienio valstybių diplomatai oro uoste išlydėjo A.Karlovo palaikus. Jie buvo išskraidinti į Rusiją.

„Diplomatinė bendruomenė Ankaroje tikrai labai draugiškai ir žmogiškai pagerbė vieną iš mūsų kolegų“, – sakė A.Brūzga.

„A.Karlovas buvo karjeros diplomatas, labai patyręs ir gerbiamas, humaniškas, lengvai bendraujantis“, – pridūrė jis.

Reikšdama užuojautą Lietuvos ambasada Turkijoje taip pat į Rusijos atstovybę išsiuntė gėlių vainiką.

Po vasarą nepavykusio perversmo įtampą išgyvenanti Turkija taip pat susiduria su pakartotiniais ginkluotais išpuoliais, už kuriuos atsakomybę prisiima Kurdistano darbininkų partija arba grupuotė „Islamo valstybė“.

Turkų pareigūnai įtaria, kad ambasadorių A.Karlovą nužudęs policininkas galėjo būti aršaus Turkijos valdančiųjų priešininko, JAV gyvenančio turkų dvasininko Fethullah Guleno (Fechtulos Guleno) šalininkas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų