Darbo partija renkasi į prezidiumo posėdį: spręs dėl pirmalaikių Seimo rinkimų

  • Teksto dydis:

Darbo partija pirmadienį rinksis į prezidiumo posėdį, kuriame spręs pirmalaikių Seimo rinkimų klausimą.

„Norime išgirsti, kokia pozicija partijos prezidiumo narių. Tokį klausimą reikėtų spręsti ne frakcijos, ne Seimo formate, bet partijos formate. Žiūrėsime, kokios nuomonės. Kaip mes balsuosim, norėtųsi tą poziciją išsigryninti ir sau, ir visiems kitiems“, – BNS sakė Andrius Mazuronis.

Pirmininkas teigė prezidiume savo nuomonę ketinantis išreikšti paskutinis.

A. Mazuronis pabrėžia, kad Lietuvos laukia NATO viršūnių sutikimas, prieš tai – parlamentų pirmininkų konferencija, tad Lietuva bus pastebima ir matoma, o politinės brandos stoka gali turėti rimtų politinių padarinių.

Norime išgirsti, kokia pozicija partijos prezidiumo narių. Tokį klausimą reikėtų spręsti ne frakcijos, ne Seimo formate, bet partijos formate.

Valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) prezidiumas penktadienį pasiūlė inicijuoti Seimo pirmalaikių rinkimų paskelbimą. Jei ši iniciatyva nesulauktų palaikymo, siūloma svarstyti klausimą dėl Vyriausybės atsistatydinimo.

Toks siūlymas penktadienį priimtas siekiant spręsti dėl savivaldos politikų neskaidriai naudojamų lėšų besiformuojančią politinę krizę.

TS-LKD prezidiumas sukviestas po to, kai švietimo, mokslo ir sporto ministrė konservatorė Jurgita Šiugždinienė premjerei įteikė atsistatydinimo pareiškimą, visuomenėje kilus abejonėms dėl 2019–2020 metais jos, kaip Kauno miesto savivaldybės tarybos narės, panaudotų 13,8 tūkst. eurų skaidrumo.

Premjerė dar nėra atsakiusi, ar tenkins šį pareiškimą. Iki šiol Vyriausybės vadovė keliskart pakartojo pasitikinti ministre.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį savo ruožtu paragino trauktis iš pareigų tris ministrus – be švietimo ministrės, dar kultūros ir finansų ministrus, nes jie taip pat būdami Kauno tarybos nariai naudojo lėšas, kurių dabar negali pagrįsti.

Kauno miesto savivaldybės tarybos reglamentas nereikalauja iš politikų pateikti čekius, kam konkrečiai jie išleido avansu skiriamas išmokas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesvarbu su kuo jie eis,

Nesvarbu su kuo jie eis, portretas
svarščikas jau mušta korta, statytinis pimpačkiukas vatiniams nekelia pasitikėjimo o žmonės senai perprato šitą promaskolinę šaiką.

Klpd.

Klpd. portretas
Viskas priklausys nuo to kaip ir su kuo eisite, ponai darbiečiai. Ir ką palaikysite bei kalbėsite. Nors..Laiko tai jau per mažai kad iškilti..Va Žemaitaitis buvo beveik visada nulis (su kitais dviem nuliais-savo draugeliais:D) kol patapo drąsiu ir teisingu. Ir dabar kelia aiškų pavojų rinkimuose. Mazuroniukas irgi kartais šį tą tiesiai pasakydavo, ale-bet- tačiau to nepakanka. Reikia aiškiai palaikyti Teisybę ir Tautą, nebijant kad neįtiksi aukštai iškilusiems mėšlavabaliams iš ,,amžinųjų" patijų. Jūs arba su Tauta arba su vagiais ir valstybės naikintojais. Trečio pasirinkimo nėra.Bet gal jus tenkina dabartinė padėtis kur ,,nei du nei devyni"? :D) T.y. egzistuoja keli jūsų žmogai seime, sėdi šiltai ramiai ir užtenka?:D)

to fui..

to fui.. portretas
Viską sugadino širšė.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių