E. Gentvilas apie „Nemuno aušros“ šansus įveikti konservatorius: sutrukdys iškelti „liurbiai“

Vienas Liberalų sąjūdžio veidų Eugenijus Gentvilas mano, kad Remigijaus Žemaitaičio vadovaujamai „Nemuno aušrai“ sekmadienio rinkimuose į Seimą nepavyks įveikti drausmingą elektoratą turinčių konservatorių.

„Konservatoriai turi savo elektoratą, jis tikrai sumažės, lyginant su 2020 metais, bet R. Žemaitaičiui, kuris sutelkė visus popso balsus, koncentruoja pas save, (konservatorių – ELTA) visgi nepavyks įveikti – nes kai kur savivaldybėse, vienmandatėse tikrai yra tokių liurbių pristatęs, kad žmonės galvoja – R. Žemaitaitis patinka, bet tas vietinis – neduok Dieve“,  – „Delfi TV“ rinkimų laidai kalbėjo E. Gentvilas.

Liberalų sąjūdžio atstovas, vertindamas partijų galimybes, prognozuoja, kad Tėvynės Sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) liks antri, o rinkimuose triumfuos Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP).

„Man vis tik atrodo, kad konservatoriai antri bus – nors pastarosios apklausos parodė, kad „Nemuno aušra“ teka, tai jie gali tiek stipriai nepatekėti“, – sakė E. Gentvilas.

„Manau, kad vis tik socdemai (bus daugiamandačio sąrašo lyderiai – ELTA), gal ne kažkokiom didelėm persvarom, bet manau, kad jie“, – kalbėjo Liberalų sąjūdžio atstovas.

Sekmadienį įvyko pirmasis Seimo rinkimų turas. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, išreikšti savo pilietinę valią prie balsadėžių atėjo 52,06 proc. Lietuvos rinkėjų. Išankstiniame balsavime dalyvavo 11,75 proc. piliečių, o rinkimų dieną balsavo 40,31 proc.

Prieš ketverius metus, 2020 m., rinkėjų aktyvumas siekė 47,16 proc.

Dėl 141 Seimo nario mandato rungiasi 14 partijų ir viena koalicija. 71 Seimo narys renkamas vienmandatėse apygardose. Jeigu nė vienas kandidatas nesurinks penktadalio visų vienmandatės apygardos rinkėjų balsų, spalio 27 d. bus rengiamas antrasis Seimo rinkimų turas.

Dar 70 atstovų parlamente piliečiai išrenka pagal partijų sąrašus daugiamandatėje apygardoje. Politinės jėgos gaus mandatus, jeigu surenka ne mažiau kaip 5 proc. balsų. Tiesa, koalicijoms ši kartelė siekia 7 proc. – mažiausiai tiek balsų, kad gautų vietų Seime, turės surinkti Taikos koalicija bei jungtinį sąrašą sudarę „valstiečiai“.

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Janina

Janina  portretas
KAS YRA GENTVILAS PER ILGAI SDEJO SEIME BEZDEJO IR KNARKE KAIP MELDAIKINE GETVILAI VARYK I SENELIU PRIEGLAUDA

Anonimas

Anonimas portretas
Pats liurbis .

Lauris.R

Lauris.R portretas
Koks Gentvilas ten jūrų velnes ji reike paskandinti juroje
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių