E. Gentvilas: ateityje vakcinas pirkti galėtume leisti ir privačiam sektoriui

Seimo liberalų frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas sako, kad ateityje, siekiant spartesnio vakcinacijos proceso, vakcinas pirkti ir įvežti į šalį būtų galima leisti ir privačiam sektoriui.

Jis sutiko, kad tol, kol nėra vakcinų pertekliaus, jas įsigyti centralizuotai ir platinti vienu metu yra teisingas sprendimas.

„Kalbant apie pirkimo būdą, kol skiepų pertekliaus nėra, o yra limituotos porcijos, aš manau, kad Europos Sąjungos sprendimas pirkti centralizuotai ir platinti bei skiepyti vienu metu yra teisingas. Žiūrėkite, kiek mes turėjome nesklandumų, švelniai tariant, arba įtartinų sandorių, kai Lietuva pati pirko greitųjų testų, antikūnų testų dozes. Atrodo, kad ir ikiteisminiai tyrimai vyksta dėl šitų dalykų“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė E. Gentvilas.

Tačiau jis pridūrė, kad ateityje ir privačiam sektoriui būtų galima suteikti galimybę įvežti vakcinas.

„Manau, kad šitame etape teisingai padaryta, tačiau galėtume leisti pirkti ir vežtis sertifikuotus skiepus ir privačiam sektoriui. Žinoma, šiandien, manau, iš principo tai nėra įmanoma, nes nėra tų skiepų, tačiau kai atsiras pripažintų sertifikuotų vakcinų įvairiose šalyse, tikrai turėtų būti įjungtas šitas mechanizmas, kai privatus sektorius greta valstybės koordinavimo su ES galėtų vežti papildomas dozes į Lietuvą“, – nurodė E. Gentvilas.

Pirmadienį, 9 val. ryto, į Lietuvą lėktuvu iš Vokietijos buvo pristatyta trečioji dviejų farmacijos kompanijų „BioNTech“ ir „Pfizer“ sukurtos vakcinos nuo koronaviruso (COVID-19) siunta su 20 475 vakcinos dozėmis, pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Gruodžio 26 dieną į Lietuvą pristatyta dviejų farmacijos kompanijų „BioNTech“ ir „Pfizer“ bendrai sukurtos vakcinos pirmoji siunta, o gruodžio 27 dieną šalyje pradėta medikų vakcinacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

F

F portretas
Amžini seimunai, bus seime kol nudves slikstynes

Anti

Anti portretas
Jokiu privaqciu sektoriu. Varyk i savo dar neiskirstus miskus.

Ženia

Ženia portretas
eik nxui. Kas apie ką o šitas vėl apie tą patį kaip visada..Kada tu usilenksi?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių