E. Gentvilas: saviizoliacija pradeda panašėti į izoliaciją

Laikinajam sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai vis keičiant saviizoliacijos taisykles, Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas sako, kad „saviizoliacija pradeda panašėti į izoliaciją".

Pasak politiko, anksčiau, gavus neigiamą testo atsakymą dėl COVID-19, buvo galima grįžti į normalesnį gyvenimo ritmą nesuėjus dviejų savaičių terminui."

„Nuo lapkričio 10 dienos, pagal asmeninį ministro įsakymą, net paaiškėjus, jog esi sveikas žmogus, 14 dienų saviizoliacija nuo paskutinės sąlyčio dienos su sergančiu asmeniu tapo privaloma.

Atskirame ministro įsakyme išimtinė teisė sutrumpinti saviizoliaciją pradėta taikyti nebent svarbiausiems šalies pareigūnams: prezidentui ir jo patarėjams, Seimo pirmininkui ir jo pavaduotojams, premjerui ir jo patarėjams bei biuro darbuotojams, ministrams, jų patarėjams bei viceministrams ir kitų svarbiausių valstybės tarnybų darbuotojams. Visiems nacionalinio lygio politikiams, tik ne Seimo nariams", – pastebi E. Gentvilas.

Seimo nariai neprašo išimtinių sąlygų, bet kodėl jie izoliuojami griežčiau? Taip saviizoliacija pradeda panašėti į izoliaciją.

Jis svarsto, ar galėjo ministras išimtinės tvarkos sąraše, vardindamas politines pareigybes, pamiršti, jog Seimo nariai irgi yra politikai? Įskaitant ir patį ministrą, kuris taipogi yra Seimo narys.

„Seimo nariai neprašo išimtinių sąlygų, bet kodėl jie izoliuojami griežčiau? Taip saviizoliacija pradeda panašėti į izoliaciją", – sako E. Gentvilas.

Jis pastebi, kad, A. Verygos teigimu, į atskirą sąrašą įtraukti tie, kurie gali be kontaktų atvykti į darbą ir kurių veikla yra gyvybiškai reikalinga užtikrinant svarbiausių gyvenimo sričių funkcionavimą.

„Seimo nariams veikiausiai reikės perimti gerąsias praktikas iš Vyriausybės biuro darbuotojų, kaip be kontaktų atvykti į darbą. Kol viešai diskutuojama, ar atlikti konstitucines pareigas yra gyvybiškai svarbu, ministras teigia, jog nei NVSC, nei Sveikatos apsaugos ministerija negali už Seimą nuspręsti, kaip jis turi dirbti. Būtų puiku, jei ir nespręstų. Tačiau atskiras ministro įsakymas, selektyviai atribojantis Seimo narius nuo teisės nutraukti izoliaciją, sudaro priešingą įspūdį. Asmeniniai ministro, kuris atstovauja opozicijoje esančiai politinei jėgai, įsakymai neturėtų lemti Seimo darbotvarkės", – sako E. Gentvilas.

A. Veryga teigia, kad Seimas pats turi susidėlioti savo „darbo algoritmus”. „Toks bandymas buvo dar pavasarį, kovo 31 dieną projektas dėl nuotolinio darbo krizės sąlygomis nesulaukė pakankamo palaikymo, liberalų balsų buvo per mažai. Antras bandymas nenusisekė jau šios kadencijos Seime. Patvirtinti nuotolinių diskusijų bei balsavimo tvarką dabartinės koalicijos balsų irgi neužteko. Laikantis ministro įsakymo, nemaža grupė parlamentarų balsavimo metu privalėjo sėdėti namuose su neigiamais testų rezultatais'', – sako E. Gentvilas.

Jis pastebi, kad, praėjus kiek daugiau nei dviem savaitėms, ministras pagaliau prisiminė, jog Seimo nariai irgi yra politikai.

ELTA jau skelbė, kad laikinasis sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigia, kad Seimo nariams, kaip ir kitiems asmenims, bus galima sutrumpinti saviizoliacijos laiką iki 10 dienų, jeigu pastarieji gaus neigiamus koronaviruso testų rezultatus.

„Dar viena numatyta izoliacijos tvarkos taisyklių korekcija – greta kitų asmenų, kuriems yra numatyta galimybė susitrumpinti izoliaciją, bus įrašomi ir Seimo nariai, kurie turėtų tokią galimybę susitrumpinti izoliaciją iki 10 dienų turėdami neigiamą COVID-19 testo rezultatą", – penktadienį spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kol teismas dirba patyleti reiketu

Kol teismas dirba patyleti reiketu portretas
Teisiama partija gali buti izoliuojama gan greitai .Ponai Eligijus Masiulis jusu partijos draugas duoda ir duos parodimus kaip ir oligarchai.O sunu i ministrus noretusi pratumti GRIGEO nematet tiek metu GEDA.

Babunė

Babunė portretas
Kaune pradėjo izoliuoti katinus, nes dauguma platina covido virusą. Užsikrėtusius negailestingai nuodija dujomis, kaip tie durniai belgai naikina rotovirusu užsikrėtusias audines. Seimūnams tai negresia, būkit ramūs ir nečirškit.

Balamutas

Balamutas portretas
Tai jis dar neizoliuotas nuo visuomenės? Vis dar drumsčia lengvatikiams protą? Dar vienas tipo Gebelsas. - Melas, pakartotas, šimtą kartų virsta tiesa. Tikras mokyklos ūkvedys. O jau protingas. Ai jai jai.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių