Pereiti į pagrindinį turinį

E. Gustas: siūlymas steigti Inovacijų ministeriją – pasenusi idėja

2015-02-25 10:11
BNS inf.
Evaldas Gustas
Evaldas Gustas / V. Skaraičio/BFL nuotr.

Siūlymą Lietuvoje steigti dar vieną - Mokslo, technologijų ir inovacijų ministeriją ūkio ministras Evaldas Gustas vadina sena idėja.

„Buvo kalbama dėl inovacijų skatinimo ir inovacijų plėtros schemos, tokia koncepcija buvo paruošta prieš metus - taip, vienas iš variantų buvo - naujos ministerijos steigimas, jai perimant kai kurias funkcijas iš kitų ministerijų, bet tam buvo nepritarta irgi - prieš metus. Tai - pasenusi informacija“, -  trečiadienį Seime per spaudos konferenciją BNS paklaustas apie naujos ministerijos steigimo planus, teigė E.Gustas.

Ministras patikino, kad dabar jokių svarstymų dėl naujos ministerijos nevyksta.

„Verslo žinios“ trečiadienį paskelbė, kad Lietuvai pagal mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros bei inovacijų rezultatus smukus žemiau nei Rumunija, desperatiškai ieškoma, kaip keisti padėtį - siūloma netgi steigti Mokslo, technologijų ir inovacijų ministeriją. 

Lietuva pagal inovacijų efektyvumo indeksą yra 105 vietoje iš 125 pasaulio valstybių, o inovacijų poveikis mūsų šalies ekonomikai toks menkas, kad jis net neįtrauktas į 2013 metų Europos Sąjungos (ES) inovacijų būklės grafiką. Pagal inovatyvumą Estija jau pasiekė ES vidurkį ir artėja prie lyderių. Net Latvija, kuri prieš kelerius metus šioje srityje atsiliko nuo Lietuvos, jau pralenkė Lietuvą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų