EK pripažino migrantų krizę pasienyje su Baltarusija hibridine ataka

Europos Komisija trečiadienį priimtame veiksmų plane dėl migracijos išskyrė Lietuvos ir kitų kaimyninių šalių pasienyje susidariusią situaciją kaip Baltarusijos hibridinę ataką, kas leidžia tikėtis efektyvios pagalbos sprendžiant panašias situacijas ateityje, sako Lietuvos Europos Komisijos narys Virginijus Sinkevičius.

„Šiandien buvo priimtas papildymas vadinamojo migracijos paketo. Jis (migracijos paketas) buvo priimtas prieš metus, šiandien buvo įvertinimas paties paketo ir labai svarbu Lietuvai, kad tai, kas vyksta ties Lietuvos, Latvijos, Lenkijos siena su Baltarusija, išorės siena su ES, ta hibridinė ataka yra ten pripažinta“, – BNS sakė V. Sinkevičius.

„Europos Komisija nevadina visų įvykių vienu vardu – nelegalia migracija, bet tuos įvykius išskiria, kalba apie skirtingą reagavimą, skirtingą pagalbą“, – pabrėžė jis.

Europos Komisija atnaujino veiksmų planą, skirtą kovai su prekyba žmonėmis. Pasak Komisijos, šios priemonės nukreiptos ir prieš Baltarusijos veiksmus Lietuvos pasienyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių