Energetikoje E. Levitas tikisi Latvijos ir Lietuvos glaudesnio bendradarbiavimo

  • Teksto dydis:

Latvija ir Lietuva galėtų glaudžiau bendradarbiauti energetikoje, o Europos kariuomenė galėtų būti gynybos ir užsienio politikos papildinys, bet ne priešprieša NATO, sako Latvijos prezidentas Egilas Levitas.

„Lietuva Latvijai yra svarbiausia užsienio prekybos partnerė. Žinoma, tai yra labai geras pasiekimas. Be to, koordinuojame savo pozicijas Europos Sąjungoje. Manau, kad tas bendradarbiavimas galėtų būti glaudesnis ir tokiose srityse kaip energetika, rinka, dujų rinka. Čia dar yra galimybių sustiprinti mūsų politikų bendradarbiavimą“, – prezidento Gitano Nausėdos vizito Rygoje išvakarėse interviu portalui 15min.lt pareiškė Latvijos vadovas.

Pasak E. Levito, požiūris į Kinijos investicijas turi būti globalus ir visų Europos Sąjungos šalių požiūris turi būti vienodas: „Nes individualus požiūris šaliai nebūtų naudingas. Sakyčiau, kad jei investicijos padeda mūsų ekonomikai – tai yra būtina sąlyga – jos yra laukiamos“.

Paklaustas pozicijos apie Europos kariuomenę, E. Levitas tvirtino, kad NATO yra gynybos ir užsienio politikos kertinis akmuo, ir Europos kariuomenė galėtų būti to papildinys, bet ne priešprieša NATO.

“Jei į Europos kariuomenės projektą pažvelgsime atidžiau, projektas kalba apie glaudesnį bendradarbiavimą tarp NATO priklausančių Europos šalių kariuomenių. Mes palaikome glaudesnį karinių pajėgų bendradarbiavimą su mūsų NATO partnerėmis, tačiau neturėtų atsirasti konkurencijos su NATO“, – teigė E. Levitas.

Latvijos parlamentas E.Levitą prezidentu išrinko gegužės pabaigoje



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buras

Buras portretas
Nuo to "koks skirtumas", viskas ir prasideda...

Bronis

Bronis portretas
Koks skirtumas.

Anonimas

Anonimas portretas
Kazkoks ne latvis.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių