Pereiti į pagrindinį turinį

ES žemės ūkio komisaras lankysis Lietuvoje

2014-08-28 11:42
BNS inf.
Dacianas Ciolosas
Dacianas Ciolosas / Reuters nuotr.

Europos Sąjungos žemės ūkio ir kaimo plėtros komisaras Dacianas Ciolosas (Dačianas Čiolosas) planuoja atvykti į Lietuvą ir aptarti šalies žemdirbių ir perdirbėjų situaciją po Rusijos įvestų sankcijų.

D.Cioloso ir žemės ūkio ministrės Virginijos Baltraitienės susitikimas planuojamas rugsėjo 12 dieną, pranešė Žemės ūkio ministerija.

„Lietuva yra viena iš tų šalių, kurią Rusijos embargas palietė bene labiausiai, apie tai ir kalbėsimės su žemės ūkio komisaru. Europos Komisija turi gauti visą informaciją apie tai, kokioje situacijoje mes atsidūrėme“, – pranešime sakė V.Baltraitienė.

Anot jos, spalio mėnesį žemdirbiai turėtų gauti dalį Europos Sąjungos paramos, tai padės sumažinti patirtus nuotolius dėl kritusių pieno supirkimo kainų, daugiau dėmesio ketinama skirti naujų rinkų paieškoms. Taip pat susitikimo metu bus kalbama ir apie kitus žemės ūkio sektorius bei apie galimybes jiems padėti.

Rusija rugpjūčio 6 dieną vieneriems metams uždraudė žemės ūkio ir maisto produktų importą. Lietuvoje importo embargas stipriausiai paveikė keturias verslo šakas: pieno, mėsos, daržovių bei vaisių, transporto sektorius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų