Etikos sargai dėl buvusio viceministro kreipėsi į VMI

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) prašo Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) įvertinti, ar buvęs žemės ūkio viceministras Artūras Bogdanovas nepadarė pažeidimo, kai galbūt naudojo savo valdomos įmonės „Geosmart“ lizingu išperkamą automobilį „Audi A6“.

Gegužę VTEK nutraukė tyrimą dėl A. Bogdanovo privačių interesų deklaravimo, nenustačiusi, kad jis būtų sudaręs ir nedeklaravęs sandorių, susijusių su automobilių.

Tačiau birželį VTEK gavo papildomų duomenų ir jai kilo klausimas, ar nebuvo padarytas mokestinis pažeidimas, kai bendrovės vardu įgytą automobilį asmeniniams tikslams galbūt naudoja bendrovės akcininkas.

Pagal akcinių bendrovių veiklą reglamentuojančius teisės aktus, juridinio asmens valdomas turtas yra atsietas nuo atitinkamos bendrovės akcininkų turto. VTEK nuomone, tai reiškia, kad akcininkas negali naudotis bendrovės turtu asmeniniams tikslams, jei tarp bendrovės ir akcininko nesudaryta sutartis.

VTEK praėjusių metų rudenį nusprendė, kad A. Bogdanovas „veikė nuolatinio interesų konflikto situacijoje“, nes tiesiogiai kontroliavo ministerijos Žemės ir išteklių politikos departamento bei Nacionalinės žemės tarnybos veiklą, o šiose srityse veikia buvusima viceministrui priklausančios įmonės, teikiančios žemėtvarkos, geodezijos bei kadastrinių matavimų paslaugas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytas

Vytas portretas
Mieli teisesaugos atstovai,tai gal pagaliau pasidomekite sio pone rysiais su NZT teises departamento vadove Rackauskaite. Islys kruvos aferu apie taikos sutartis,apie sklypus kuriems ju pagalba uzdegamos zalios sviesos. O tiems kurie nesusimoka nutraukiamos nuomos sutartys,panaikinami teisetai sudaryti dokumentai. Kada atsiras saziningas prikuroras???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių