G. Landsbergis: teroristinių organizacijų keliami neramumai skatina nelegalią migraciją

  • Teksto dydis:

Romoje vykusiame Globalios koalicijos kovai prieš Daesh/ISIS, vienijančios 83 narius, užsienio reikalų ministrų susitikime Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis pažymėjo, kad įvairių teroristinių organizacijų, įskaitant Daesh/ISIS, keliami neramumai prisideda prie priverstinio asmenų persikėlimo ir nelegalios migracijos rizikos.

„Mano šalis per kelias pastarąsias savaites susidūrė su šia problema pasienyje su kaimynine Baltarusija. Kalbėdami apie būsimas Koalicijos užduotis, turime nepamiršti, kad užkirsti kelią neteisėtai migracijai galime tik dirbdami kartu“, – akcentavo ministras.

Susitikimo metu priimtame bendrame Koalicijos ministrų pareiškime akcentuojama, jog būtina daugiau pastangų skirti civilių asmenų gynybai iš Daesh atkovotose Sirijos ir Irako teritorijose. Privalu griežtai paisyti visuotinai priimtinų tarptautinių teisės normų, perkeliant užsienio teroristinius kovotojus į jų kilmės valstybes ir juos teisiškai persekiojant. Svarbu didinti gebėjimus kovoti su ISIL propaganda, aktyviau užkardyti finansavimą grupuotės likučiams ir galimybes rekrūtuoti naujus narius, taip pat eliminuoti galimybes ISIL persikelti į subsacharinės Afrikos valstybes.

Svarbiausi tarptautiniai Koalicijos veiklos formatai yra JAV vadovaujama operacija „Įgimtas ryžtas“ ir NATO misija Irake. Lietuva dalyvauja minėtose operacijoje ir misijoje, o šį dalyvavimą numatoma didinti.

Koalicijos siekiamas galutinis rezultatas – ilgalaikis ir negrįžtamas Daesh sunaikinimas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

>mano nuomone

>mano nuomone portretas
Baltarusija iki birželio gaudydavo pabėgėlius, nes buvo sudarytos jų ir ES savitarpio bendradarbiavimo sutartys, po nepavykusio šių metų gegužės mėnesio perversmo prieš Lukošenką, visos sutartys buvo anuliuotos

mano nuomone

mano nuomone portretas
kad anūkas ir jo partija, pavirtusi pagrindine Lukošenkos "prokurore", daro didelę žalą Lietuvai, pradedant geležinkeliu, uostu, birių produktų krovos kompanija, baigiant plūstančiais pabėgėliais, kuriuos jau daugelį metų iki šio mėnesio, sugaudydavo baltarusių pareigūnai ir išsiusdavo atgal

kavenskis

kavenskis portretas
Lendzbergius savo kalba is 80 - uju metu skrajutes, rastos Briuselio tulike, paskaite.....
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių