G. Landsbergis: premjeras vengia atsakyti į klausimus dėl J. Narkevičiaus

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis teigia, kad premjeras Saulius Skvernelis vengia atsakyti į sudėtingus klausimus dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus, todėl, įsitikinęs jis, Vyriausybės vadovas neskuba susitikti nei su prezidentui Gitanu Nausėda, nei su Seimo nariais.

Konservatorius pažymi, kad prezidentas savo poziciją dėl susisiekimo ministro jau išsakė todėl, atkreipia dėmesį politikas, J. Narkevičiaus klausimas dabar yra būtent premjero atsakomybė.

„Mano supratimu, iš prezidento perspektyvos tema yra uždaryta. Čia yra S. Skvernelio prerogatyva J. Narkevičiaus klausimą išspręsti, jei jis nenori užkirsti sau kelių ateičiai. Todėl, kad nepasitikėjimas krenta ant S. Skvernelio pečių“, – sakė G. Landsbergis.

Kartu G. Landsbergis pažymi, kad jei premjero sveikata neleidžia vykti į susitikimus, tuomet į klausimus atsakyti turi paskirti pavaduojantį jį ministrą.

„Susidaro įspūdis, kad premjeras vengia susitikti su žiniasklaida, susitikti su opozicija. Tiesą sakant, jis vengia susitikti ir su prezidentu. Jis vengia atsakyti į sudėtingus ir jam nepatogius klausimus. Šiandien ryte per seniūnų sueigą Seime iškilo klausimas dėl ketvirtadienį vykstančios Vyriausybės valandos, kurioje, kaip sužinojome, premjeras neketina dalyvauti. Praeitą savaitę, jei stebėjote situaciją, premjeras ne tik, kad nedalyvavo Vyriausybės valandoje, bet ir niekas jo nepavadavo. Kyla tokios mintys, ar tai galima pavadinti pareigų atlikimu“, – Eltai sakė G. Landsbergis.

Anot jo, jei S. Skvernelis dėl sveikatos negali matyti kitų asmenų, tuomet atsakyti į klausimus turėtų jį pavaduojantys ministrai.

„Jei jis dėl sveikatos negali dalyvauti, mes tą suprantame, bet tuomet jis turėtų imti laisvą dieną, įgalioti finansų ar energetikos ministrą, ką jie darydavo iki šiol. Tuomet tegul jie ir atsako į klausimus žiniasklaidai, Seimo nariams, kažkas kitas tegul atlieka už premjerą darbus, jei sveikata jam neleidžia. Bet jei sveikata leidžia ir jis tiesiog pasirenka neatlikti savo darbo, tuomet mes jau turime ganėtinai rimtą politinę problemą, kad premjeras vengia savo darbo“, – sakė konservatorių lyderis.

Antradienį prezidentas G. Nausėda žurnalistams užsiminė, kad galimybę aptarti į skandalus įsivėlusio ministro darbus su Vyriausybės vadovu turės tik ateinančią savaitę.

ELTA primena, kad po virtinės viešojoje erdvėje dėmesio sulaukusių skandalų, kuriuose figūravo J. Narkevičius, prezidentas G. Nausėda susisiekimo ministrui pareiškė nepasitikėjimą ir kelis kartus paragino jį trauktis iš einamų pareigų.

Savo ruožtu premjeras, reaguodamas į šalies vadovo pareiškimą, teigė nematantis teisinio pagrindo J. Narkevičiaus atleidimui. S. Skverneliui antrino ir „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis. Jis žurnalistams sakė apgailestaujantis, kad, jo teigimu, šalies vadovas, stokodamas patirties savo poste, pasidavė opozicijos spaudimui ir organizuotam puolimui prieš J. Narkevičių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
TIKRIAUSIAIESI KURČIAS , TAU SAKĖ , KAD PO KOALICIJOS PASITARIMO

Kisius

Kisius portretas
Ar lasa smegenu yra tavo snargletuoje makauleje?Nera nes toks bukas kaip tu senai besu mates.Kada zmogu,nebutinai ministra kaltini,dek faktus ant stalo,o zukle reiketu ta faktodiora nubausti nors keliais simtai euru.Kad jusu poartija yra KGB uzuoveja,ta jus patys ir irodete,o tavo deduska matomai yra tas rezidentas ,kuris neleidzia zmonems atsitiesti.Nebuvo dedas prezidentu,nebusi ir tu auksciau uz Igilo begalviu vadu.Gali save ivardinti net Oceola,juk pazisti ji,tad pirmyn,bet su Lietuva ir jos zmonemis niekada neleisme.Kodel?Patikslinsiu,todel kad nera atsiprasymo pries Paksa,uz mazeikiu afera,o siandiena pliusok dar ir SGD

Anonimas

Anonimas portretas
ne kiekvienam sikniui butina atsakineti
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių