G. Landsbergis: NATO sprendimai Madride privalo atspindėti pasikeitusią saugumo situaciją

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis teigia, kad NATO aljansas privalo būti pasiruošęs ginti Baltijos šalių regioną bet kurią minutę.

Todėl, pažymi jis, per birželio pabaigoje Madride įvyksiantį NATO viršūnių susitikimą būtina priimti sprendimą dėl saugumo sustiprinimo.

„Rusijos karas iš esmės pakeitė saugumo situaciją regione, todėl NATO sprendimai artėjančiame NATO susitikime Madride turėtų atspindėti šią pasikeitusią Europos saugumo aplinką ir dabartines grėsmes, kurias kelia precedento neturinti Rusijos agresija prieš savo kaimynus. NATO privalo būti pasiruošusi ginti Baltijos valstybes pirmosiomis konflikto minutėmis, o tam būtina papildoma oro, jūrų ir sausumos karinė gynyba“, – per Vokietijos ir Baltijos šalių užsienio reikalų ministrų spaudos konferenciją kalbėjo G. Landsbergis.

Ministras akcentuoja, kad NATO privalo imtis visų įmanomų priemonių, kad užtikrintų ne tik Baltijos šalių, tačiau ir Ukrainos saugumą.

„Vaizdai Bučoje ir kituose miestuose parodė, kad Rusija nepaiso ir civilių gyvybių. Kai sakoma, kad kiekvienas Baltijos teritorijos centimetras bus apgintas, turi būti sudarytos visos reikalingos priemonės kiekvienam centimetrui ir kiekvienai gyvybei apginti. Šiame istorijos skyriuje bus tik dvi pusės: teisinga ir kita, todėl dabar ne laikas sėdėti ant tvoros ar rodyti nepakankamą paramą Ukrainai“, – pridūrė jis.

Spaudos konferencija:

 

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeGabrielius Landsbergisregioninis saugumasRyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių